Les tempestes de pedra i la baixada de temperatures marquen el final de març i provoquen danys en els cultius

Dijous, 02 abril 2020 13:20 Escrit per  Agroseguro Publicat en Empreses Vist 508 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Pocs dies després que la primavera entrara oficialment en el calendari, sembla que l'hivern, acompanyat d'una gran inestabilitat climàtica, ha tornat a fer acte de presència. A la fi de la setmana passada, una borrasca carregada d'aire humit ha entrat des de l'Atlàntic i ha deixat precipitacions abundants, que han provocat inundacions sobretot en alguns punts del sud-oest. A això s'unix un enfonsament de les temperatures en pràcticament tot el país, encara que més acusat en el nord i en el centre peninsular.

 

Els diferents episodis tempestuosos amb pluja i pedra estan afectant sobretot la producció de fruita dolça, encara que amb major o menor afectació en funció de la zona i de l'estat de desenvolupament dels cultius. Els que poden estar més danyats són la pruna, l'albercoc, la nectarina i la pera. A més, en algunes zones productores també es registren sinistres en raïm de vi, cirera o ametler, entre altres. Són diverses les comunitats autònomes que han registrat fortes tempestes, destacant Extremadura, Castella-la Manxa, Andalusia, Regió de Múrcia i Catalunya.

 

La primavera i l'estiu són estacions en les quals no és d'estranyar que ocórreguen aquest tipus d'esdeveniments meteorològics, però cada vegada es comencen produir en dates més primerenques, ja que març mai ha sigut, tradicionalment, un mes de pedres.

 

Des que es va decretar l'estat d'alarma, Agroseguro continua treballant per procediments telemàtics i conserva intacta la seua capacitat per a l'atenció als clients, tant en la gestió de la contractació com en la tramitació dels sinistres i el pagament de les indemnitzacions, havent-se pagat en aquestes tres setmanes 36 milions d'euros. Per això, de cara a la planificació de les taxacions és important que els agricultors remeten els comunicats de sinistres tan prompte com constaten els danys en les seues parcel·les.

Modificat el Dijous, 02 abril 2020 13:21