Les tempestes de pedra protagonitzen el cap de setmana i tornen a afectar extenses àrees del camp espanyol

Dimarts, 21 abril 2020 13:03 Escrit per  Agroseguro Publicat en Empreses Vist 506 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La inestabilitat climàtica que s'ha registrat en les últimes setmanes ha sigut també la tònica general del passat cap de setmana, quan es van produir intenses precipitacions acompanyades de pedra que han afectat el camp espanyol.

 

Una de les característiques més cridaneres d'aquests episodis és la gran dispersió amb la qual s'han presentat, de manera que s'han repetit les intenses pluges i pedres de forma generalitzada en la comunitat autònoma de Castella-la Manxa (encara que més especialment en la zona nord-oest de la província d'Albacete, en l'est de la de Ciudad Real i a Toledo); en algunes províncies de Castella i Lleó (sobretot Zamora i Salamanca); a la Comunitat Valenciana (fonamentalment a Castelló), i també en alguns punts de Saragossa i Múrcia.

 

Encara que és molt prompte per a fer valoracions, entre els cultius que poden estar més afectats es troben el raïm de vi, les hortalisses, els cereals i algunes fruites, i es preveu que al llarg d'aquesta setmana continuen les precipitacions.

 

Recordem que Agroseguro continua treballant per procediments telemàtics i conserva intacta la seua capacitat per a l'atenció als clients. Així, el 20% de les primeres visites a les explotacions s'estan realitzant mitjançant teleperitació, sempre que el mal patit i el cultiu així ho permeten. De cara a la planificació de les taxacions, és important que els agricultors remeten els comunicats de sinistre tan prompte com constaten els danys en les seues parcel·les.

 

Aprofitem també per a recordar que està obert el període per a contractar les modalitats de les assegurances que cobrixen la pedra i que a més totes les línies permeten domiciliar tant el pagament de les primes de les assegurances com el cobrament dels sinistres.

Modificat el Dimarts, 21 abril 2020 13:04