L'OMS informa que no hi ha risc de transmissió de la Covid-19 a través del paper de periòdic

Dimarts, 12 Mai 2020 17:31 Escrit per  Diana Gimeno Publicat en Empreses Vist 827 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Recentment, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha qualificat el risc de transmissió de la Covid-19 a través del paper de periòdic "infinitament insignificant", per tant, llegir un mateix periòdic una o diverses persones a casa o en un lloc públic, no resulta un perill per a les persones ni causa de contagi del coronavirus.

 

Principals instituts científics i viròlegs de referència internacional s'han pronunciat anunciant que fins al moment "no s'ha documentat la transmissió de la Covid-19 a través del paper de periòdic ni tampoc per ús compartit", tal com informa l'Associació de Mitjans d'Informació (AMI). Afigen que "les primeres investigacions científiques sobre la transmissió del virus a través de superfícies suggerixen que les poroses tenen menor potència i durabilitat", pel fet que "els periòdics són encara més estèrils a causa de la tinta i el procés d'impressió".

 

En aquest mateix sentit, també s'han realitzat investigacions científiques en les universitats de Brochum i Greifswald, Alemanya, arribant a la mateixa conclusió: la porositat del paper de periòdic fa que siga una superfície resistent i la seua exposició a la contaminació del virus és molt baixa.

 

Des de Nous Tractes estem estudiant la volta de la nostra edició en paper Nou Horta i Nou Torrentí prenent totes les mesures de precaució necessàries. Seguirem informant.

 

 

 

 

Modificat el Dimarts, 12 Mai 2020 17:46