Autònoms: com preparar el negoci per a marxar-se de vacances

Dijous, 30 Juliol 2020 10:41 Escrit per  Publicat en Empreses Vist 686 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

A Espanya, segons dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social hi ha més de 3,2 milions de treballadors autònoms. I molts d'ells s'han vist seriosament afectats per la crisi econòmica derivada del coronavirus. Per això, l'estiu de 2020 està sent un dels més incerts i estressants per a un gran nombre de negocis.

 

La volta a la normalitat encara està començant, i s'aveïnen encara uns mesos durs per a molts negocis. Per això, els experts recorden que prendre's unes vacances és més important que mai. Cal recarregar les piles i tornar amb forces per a enfrontar-se als pròxims mesos, a l'espera que tot es normalitze.

 

Encara que descansar és essencial, a molts autònoms els preocupa tindre el negoci parat uns dies. Pot ser difícil deixar tot lligat i llest per a poder desconnectar, especialment per als emprenedors. Per això, des de www.beedigital.es, l'empresa líder en solucions de màrqueting digital per a pimes i autònoms, han recopilat una sèrie de consells fàcils per a ajudar els autònoms a preparar-se per a les molt necessàries vacances. I, sobretot, per a aconseguir descansar.

 

1. Avançar treball, sempre que siga possible
Òbviament, no tots els negocis poden avançar treball abans de marxar-se de vacances. Però sí que pot ser de molta utilitat per als qui treballen per projectes i amb dates de lliurament concretes.

 

Avançar treball pot suposar tirar algunes hores de més durant un temps. No obstant això, és una gran opció per a no atabalar-se en les vacances. Els dies de descans no seran "dies de treball perdut", sinó que l'autònom els haurà tinguts en compte en el seu calendari. En tornar, les dates de lliurament no seran cap problema i es podrà reprendre l'activitat amb més tranquil·litat.

 

2. Fixar un contacte d'emergència
Encara que l'objectiu de les vacances siga descansar, un autònom mai l'aconsegueix del tot. Poden ocórrer moltes coses durant la seua absència. Algunes d'elles no seran urgents, i aqueixes han d'ajornar-se fins a la volta. Però si ocorre una cosa urgent, cal estar localitzables. Per a això, el millor és tindre un telèfon d'emergència o delegar a una altra persona perquè s'encarregue de les tasques urgents.

 

Per descomptat, és indispensable fixar molt bé què és una emergència i què no. Cal no oblidar que són dies per a desconnectar i carregar les piles, no per a seguir pendents del telèfon.

 

3. Deixar un missatge automàtic en el correu electrònic
Si una persona ens contacta i no rep una resposta ràpida, és possible que no confie en nosaltres mai més. Per a evitar això, és molt important avisar que la nostra absència és a causa de les vacances i que només durarà uns dies. Així, els clients sabran que la falta de resposta és per un motiu justificat.

 

Igualment, el correu automàtic ha d'incloure el telèfon d'emergència o el contacte de la persona al càrrec, perquè qualsevol assumpte urgent es puga solucionar.

 

4. Establir un temps màxim per al treball
No tots els autònoms poden desconnectar les 24 hores del treball durant les vacances. Si és totalment impossible oblidar-se del telèfon mòbil o el correu electrònic, el més adequat és fixar un temps màxim per a revisar-lo i complir-lo rigorosament. Per exemple, establir 10 minuts al dia o 2 hores a la setmana per a atendre el negoci. D'aquesta manera, es delimita el temps que es dedicarà al treball, perquè aquest no s'excedisca massa.

 

5. Avisar als clients habituals i en les xarxes socials
El mitjà digital és el principal canal de comunicació amb els clients, especialment en la situació actual. Des de BeeDIGITAL recorden que, abans d'acudir a una botiga o contractar un servei, els usuaris solen consultar la pàgina web o les xarxes socials de l'empresa. Per això, és indispensable avisar en tots els canals digitals que el negoci estarà parat uns dies.

 

De la mateixa manera, cal cuidar als clients habituals. Si algunes persones sempre acudeixen a nosaltres, es mereixen saber amb temps que estarem fóra uns dies. D'aquesta manera, podran planificar millor els productes o serveis que necessitaran i avançar (o retardar) les seues comandes. És molt important que un client habitual no intente contactar amb nosaltres i reba el missatge automàtic: és essencial donar atenció personalitzada als qui ja confien en nosaltres.

 

6. Mantenir l'activitat en xarxes socials
Encara que marxem de vacances, el món digital continua girant. Els internautes passen hores en les xarxes socials, busquen productes en la xarxa i conversen amb les marques. Per això, és molt important que no hi haja una aturada en les nostres xarxes socials: els consumidors poden oblidar-se de nosaltres.

 

No és necessari mantenir-se connectat a les xarxes socials, simplement fa falta una mica de planificació. Les principals plataformes permeten deixar contingut programat, per la qual cosa és molt senzill mantenir una certa activitat, encara que nosaltres no estiguem. La idea és que els usuaris sàpien que el negoci continua en marxa. I si s'interessen durant les vacances, el missatge automàtic s'encarregarà d'indicar la nostra data de retorn.

 

7. No donar-se de baixa com a autònom
Aquest és un dels dubtes més comuns entre els treballadors autònoms. Aquests professionals poden donar-se de baixa i d'alta fins a tres vegades a l'any sense cap penalització. I atés que la quota d'autònoms és una despesa mensual, és lògic pensar que es pot estalviar aqueixos diners durant les vacances.

 

No obstant això, cal tindre en compte que la quota d'autònoms serveix per a cotitzar a la Seguretat Social. Per això, si un autònom es dóna de baixa durant les dues setmanes (o el mes) que està de vacances, no cotitzarà aqueix temps. Pot semblar poc, però perdre dues setmanes o més de cotització a l'any pot afectar seriosament quan arribe l'hora de jubilar-se.

 

Igualment, donar-se de baixa no és una opció encertada per als autònoms que s'estan beneficiant de la tarifa plana (és a dir, la quota reduïda de 60 euros al mes). Si un autònom amb tarifa plana es dóna de baixa, perdrà aqueixa bonificació quan torne a donar-se d'alta.

Modificat el Dijous, 30 Juliol 2020 10:44