Caixa Rural Torrent publica un llibre que relata els seus 50 anys d'història

Divendres, 07 Agost 2020 18:17 Escrit per  Caixa Rural Torrent Publicat en Empreses Vist 600 vegades

"Caixa Rural Torrent, Història Gràfica 1969– 2019, 50 anys de vida", l'autor de la qual és el cronista José Royo, és el títol de la publicació editada per l'entitat per a compartir amb els seus socis i clients les fites més significatives de la seua evolució a través de documents i imatges històriques.

 

Inicialment estava previst que es publicara un sol llibre, però finalment s'ha desglossat en dos volums. En aquest primer volum es recullen els orígens de l'entitat que s'inicien amb la creació en 1949 de la Cooperativa i Caixa Rural Sant Lluís Bertrán en resposta a les inquietuds i necessitats del sector agrari local. Per a això, aquesta cooperativa va crear una secció de crèdit que, amb la nova legislació promulgada pel Ministeri d'Hisenda, va donar lloc en 1969 a la Cooperativa de Crèdit Rural de Torrent, en l'actualitat denominada Caixa Rural Torrent.

 

La publicació descriu l'important desenvolupament de l'entitat a partir de 1976 amb l'obertura de diverses oficines urbanes a Torrent i successivament en altres poblacions de la comarca de L'Horta i altres limítrofes.

 

Una altra fita que marcarà la història de l'entitat es va produir en 1980 amb l'adquisició d'una sèrie d'immobles i la construcció d'un gran edifici que engloba la seu social, l'oficina central i els altres departaments de l'entitat financera. Aquest nou edifici, dotat de moderns equipaments, va suposar el rellançament de l'activitat financera i social de l'entitat amb la programació de multitud d'actes de caràcter cultural en els quals participen, entre altres, el jutge Baltasar Garzón, els periodistes Manuel Martín Ferrand i Luis Herrero, i els professors José María Peiró i Bernabé Tierno, entre altres; i també facilita l'obertura d'una sala d'exposicions on els artistes locals poden mostrar els seus treballs escultòrics i pictòrics, facilitant d'aquesta manera la promoció d'artistes torrentins i de la comarca.

 

En el transcurs de la presentació d'aquesta publicació, el president de Caixa Rural Torrent, Vicente Peiró, va subratllar que "en aquests 50 anys, hem fonamentat la consolidació de l'entitat en la nostra capacitat per a atendre i donar resposta a les necessitats financeres dels socis i clients, en els inicis orientada especialment als agricultors, i amb el pas dels anys, quan la normativa legal que regula l'activitat de les caixes rurals ho va permetre, ampliant també els nostres serveis a les petites i mitjanes empreses de caràcter industrial, així com al comerç i el sector serveis i l'economia familiar, contribuint al fet que en les poblacions del nostre entorn d'actuació s'hagen pogut escometre projectes d'inversió o adquisició de béns que han facilitat la millora de l'activitat empresarial i la qualitat de vida dels nostres veïns".

 

Vicente Peiró també va fer referència en la seua intervenció al paper exercit pels òrgans de govern de l'entitat, a la dedicació i esforç dels seus professionals, i a la confiança depositada durant tots aquests anys pels seus socis i clients. "El contacte permanent amb el nostre territori ens ha permés respondre a les necessitats reals existents a cada moment i créixer de la mà de les empreses i famílies de les poblacions on som present, a les quals retornem la confiança depositada amb una important activitat social i cultural a través de la nostra Obra Social".

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Divendres, 07 Agost 2020 18:20