La Plataforma d'Editors demana a la ministra d'Hisenda que les publicacions siguen considerades servei postal universal

Dimarts, 23 Febrer 2021 11:30 Escrit per  Plataforma de Editores Publicat en Empreses Vist 373 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Plataforma d'Editors, que integra a les principals associacions d'editors de mitjans de comunicació a Espanya – Club Obert d'Editors (CLABE), Associació de Revistes d'Informació (ARI), Associació de Premsa Professional i Continguts Multimèdia (Coneqtia) i Associació de Revistes Culturals d'Espanya (ARCE)-, ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a sol·licitar un canvi en la normativa postal que pot ser determinant per a la sostenibilitat de molts dels mitjans de comunicació que hui arriben a tots els racons d'Espanya.

 

La Plataforma d'Editors reitera en la seua missiva a la ministra Montero les reivindicacions ja formulades al president de Correus, Juan Manuel Serrano, i al ministeri de Foment, al qual està adscrit la societat estatal.

 

En la carta a la ministra d'Hisenda, els editors assenyalen que el sector dels mitjans de comunicació és clau per al manteniment de la salut democràtica, l'estabilitat econòmica i la cohesió social i que perquè l'acompliment de la seua labor és determinant la consideració de Servei d'Interés Econòmic General (SIEG) permanent per a publicacions periòdiques.

 

La Plataforma d'Editors demana el Servei d'Interés Econòmic General (SIEG) permanent per a publicacions periòdiques, amb una tarifa única i reduïda per a l'enviament de les publicacions i que considere, de manera urgent, el repartiment de publicacions, com un servei imprescindible i essencial, integrant del Servei Postal Universal.

 

La Plataforma d'Editors aglutina els interessos de més de 260 grups editorials, amb més de 1.500 capçaleres informatives i una audiència superior a 60 milions d'usuaris.

 

Els arguments exposats per la Plataforma d'Editors per a reivindicar el Servei d'Interés Econòmic General (SIEG) permanent per a publicacions periòdiques són els següents:

 

- Les publicacions periòdiques utilitzen el servei de Correus per a arribar als seus lectors i no existeix un altre operador postal amb capil·laritat equivalent en tot el territori i que supose una alternativa de distribució real.

 

- A vegades els destinataris són subscriptors de pagament i altres, reben la informació gratuïtament. Els editors es poden veure obligats a deixar d'enviar les seues publicacions fora de les grans capitals, per no poder pagar l'enviament.

 

- Sense mecanismes de correcció, els editors es veuran forçats a discriminar el preu de les seues subscripcions dins de la península, cobrant més als destinataris de poblacions de menys de 50.000 habitants en els quals el servei de Correus és ja més car. Mai ho han fet, i seria desfavorable per als lectors amb menys opcions d'accés a informació i entreteniment.

 

- El tancament de punts de venda tradicionals i les limitacions de xarxa, fan que en algunes poblacions l'únic accés a aquestes publicacions siga gràcies a Correus.

 

- Els editors ofereixen continguts de qualitat, realitzats per professionals, i respecten el rigor informatiu.

 

- Ajuden a protegir la llibertat de premsa i el pluralisme dels mitjans enfront del risc que la propagació d'informació falsa i interessada suposa per al sistema democràtic.

 

- El periodisme professional, les notícies veraces, la difusió de la cultura i l'entreteniment de qualitat han de ser considerats Servei d'Interés Econòmic General (SIEG).

Modificat el Dimarts, 23 Febrer 2021 11:31