Quina imatge dóna la meua empresa?

Divendres, 09 abril 2021 12:47 Escrit per  Pablo Pulido Publicat en Empreses Vist 398 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Igual que quan parlem d’imatge personal, en moltes ocasions la idea que tenim, se centra massa en l’aparença o l’estètica. La imatge personal comença en un descobriment de nosaltres mateixos. Això podem aplicar-ho també a la nostra empresa. Hem d’oferir una imatge amb una base, forta, senzilla i clara que ens represente.

 

Com crear o renovar la nostra imatge de marca?
El punt bàsic de tota estratègia de mercat és la “Construcció de la Marca”, més que simplement oferir els nostres productes i serveis, necessitem ser percebuts almenys com una “opció”; per a això és imprescindible treballar en alguna cosa que es diu “Imatge Corporativa”. La Imatge Corporativa està molt lluny de ser només el “logo”. El terme imatge es referix a la “imatge mental” que es crea sobre la nostra proposta comercial. I que ha de contrastar amb la “identitat corporativa”.

 

La base de la identitat corporativa és el lema, que permetrà a la companyia col·locar-se visualment al costat dels seus competidors i aparéixer com el proveïdor més professional i atractiu dins del seu sector. Haurà de ‘parlar’ de la filosofia de l’empresa, competitivitat, de la seua implantació en el món empresarial, una imatge familiar, pròxima i recordable. En aquest sentit, el disseny gràfic serà el que jugue un paper decisiu per a definir una marca.

 

La importància del logotip
El logotipo es la base de la imagen corporativa, y para su diseño hay que:

- Fer un estudi previ de la marca.


- Acordar amb el client quina imatge vol donar de la marca.


- Buscar icones i conceptes que reflectixen l’activitat de la marca.


- Dissenyar múltiples esbossos i debatre’ls.


- Adaptar el logo a possibles necessitats futures.


- Com potenciar la imatge corporativa

 

Per a potenciar la imatge corporativa d’una companyia, cal tindre en compte, a més del disseny del seu logo, la seua documentació representativa. Aquest tipus de projectes normalment inclouen, publicitat, papereria bàsica, embalatge, vehicles comercials, marxandatge, etc. Tot aquest treball haurem de recollir-lo en el Manual d’Identitat Corporativa, d’ell parlarem en pròxims lliuraments.

 

Pablo Pulido, Diseñador Gráfico/web de Nous Tractes

Modificat el Divendres, 09 abril 2021 12:48