Negacionistes del disseny digital

Divendres, 10 Setembre 2021 10:47 Escrit per  Diana Gimeno Publicat en Empreses Vist 388 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Sí, tal com ho lliges: en l’actualitat continua havent-hi gent que considera que el disseny digital no és disseny. Molts professionals de l’àmbit mantenen un pensament conservador en el qual es neguen a acceptar que el disseny s’ha digitalitzat. Sobretot, a principis dels anys 90, va haver-hi molts dissenyadors que els costava acceptar aquesta nova realitat.

 

Existeix una errònia tendència de pensar que el fet de treballar amb eines digitals, no suposa cap classe de treball previ: “Encens l’ordinador i t’ho fa tot a soles”, pensen. Però no, senyors i senyores: els ordinadors no treballen (encara) per si mateixos.

 

En paraules de José María Cerezo, autor de “Diseñadores en la nebulosa: el diseño gráfico en la era digital” (llibre del qual hem tret referències i informació per a la creació d’aquest article): “El mite de l’ordinador com a cervell electrònic, capaç de fer les coses per si mateix, continua tenint validesa per a molta gent. […] tals afirmacions, crec que es tracta senzillament d’un problema generacional, d’un cert bloqueig davant el fet informàtic […]. Els ordinadors tenen un potent efecte multiplicador. Fan molt més acrític a l’acrític i molt més exigent a l’exigent”.

 

I és que justament pel fet que tot el món té facilitat d’accés a programes dedicats al disseny gràfic, has de demostrar més a la teua clientela el teu potencial per a destacar sobre la resta, per a fer que el client vulga i necessite les teues qualitats com a dissenyador per a demanar-te un treball.

 

Cada persona té uns gustos i una forma de treballar, de manera que encara que dos professionals tinguen les mateixes eines a la seua disposició, cadascun tindrà una metodologia pròpia i per tant, un resultat del treball diferent i únic. A més, és molt comú crear dissenys a mà alçada en un paper per a després digitalitzar-los, combinant tots dos mètodes.

 

Els ordinadors no fan que els teus dissenys siguen bons automàticament, sinó que depén de la persona que ho manege i dels seus coneixements previs, igual que ocorria amb el disseny fet a mà. Cal entendre els ordinadors com una eina més, igual que ho és un llapis.

 

Diana Gimeno

Departamento marketing de Nous Tractes

Modificat el Divendres, 10 Setembre 2021 10:48