El Castell d’Alaquàs va acollir el passat divendres 24 de setembre l’acte d’homenatge a l’esportista local David Cantero. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor d’Esports, Fran Evangelista, van estar presents en aquest acte que va comptar també amb la família de l’esportista i amb una gran representació del Triculpelat Alaquàs CT.

 

El primer edil va felicitar l’atleta pel seu esforç i èxits esportius durant tota la seua trajectòria i principalment per haver-se proclamat el passat mes de juliol Subcampió d’Europa Sub-20 en la distància de 5.000 metres. Toni Saura va agrair l’esportista el seu treball i disciplina i el va posar com a exemple a seguir per la població jove. Va agrair també l’esforç i recolzament realitzat per la família i el sacrifici i dedicació que suposa. En l’acte es va lliurar un quadre en record d’aquest homenatge.

 

L’esportista està considerat com una de les grans promeses espanyoles gràcies als èxits collits en els últims temps tant en atletisme com en triatló ja que durant la temporada 2020-2021 s’ha classificat per al Campionat del Món.

 

El triatleta d’Alaquàs, David Cantero, es va proclamar el passat divendres 16 de juliol Subcampió d’Europa Sub-20 de 5.000 metres en el Campionat d’Europa celebrat a Tallin (Estonia). El jove va aconseguir la medalla de plata de la que és la quarta carrera a l’aire lliure de tota la seua vida. El passat 8 d’agost va aconseguir el Títol de Campió de la Copa d’Europa Junior de Triatló que es va celebrar a Riga i al mes de setembre va quedar també Campió de la Copa d’Europa a Banyoles, classificatòria per al Mundial de Triatló.

 

David Cantero del Campo té 18 anys, és membre del Triculpelat Alaquàs CT i va estudiar al col·legi Mare de Déu de l’Olivar d’Alaquàs. Es va aficionar al triatló quan tenia 9 anys, seguint els passos del seu pare i el seu germà i des d’aleshores ha practicat aquest esport en el qual ha destacat també pels seus èxits. De fet, l’any 2019 va ser Campió de Triatló cadet a Roquetas de Mar.

 

La seua incursió en l’atletisme es va iniciar fa tan sols 1 anys, quan el jove tenia 17 anys. L’atleta Davinia Albinyana, del club Cárnicas Serrano i psicòloga esportiva a Xest, el va convéncer per a competir a l’Autonòmic de Cross celebrat a Castelló on es va proclamar Campió Autonòmic sub-18. Dues setmanes després es va presentar amb aquest club al Campionat d’Espanya per Clubs i va aconseguir la segona posició. Es va estrenar posteriorment en pista coberta i i l’any 2020 va aconseguir la medalla de bronce al Campionat d’Espanya de 3.000 metres celebrat al velòdrom Lluis Puig de València. El passat mes de març va aconseguir la medalla de plata en el Campionat nacional de Cross Sub-20 celebrat a Getafe, proclamant-se així subcampió en la prova de 8.200 metres de distància. 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de l’Agència de Desenvolupament Local i en col·laboració amb RH en Positiu, ha recollit més de 140 ofertes d’ocupació a través de més de 25 departaments de recursos humans de la zona per a la marató d’entrevistes que es realitzarà en l’II Fòrum d’ocupació Ocupa’t.

 

Les persones en cerca d’ocupació poden inscriure’s en la web de l’esdeveniment a totes aquelles ofertes que siguen del seu interés. Si compleixen els requisits, se’ls assigna una hora concreta per a cada entrevista de treball acceptada, durant el matí del 7 d’octubre, de 9 a 14 h, de manera presencial en el Complex Esportiu Municipal d’Alfafar (SUMA Fitness Club ALFAFAR).

 

La Marató d’entrevistes ofereix l’oportunitat de reunir persones en cerca d’ocupació amb empreses que busquen talent. Els candidats i les candidates s’entrevistaran durant 15 minuts amb els departaments de Recursos Humans prèviament acordats. D’esta manera, les persones interessades poden fer una o diverses entrevistes en un sol matí i sense eixir del recinte sabent que compleixen els requisits mínims desitjats per l’empresa. Paral·lelament a la Marató, també poden acudir al cicle de Conferències per a millorar la seua ocupabilitat.

 

La regidora d’ocupació i ocupació, Mª Dolores Caballero, ha mostrat el seu optimisme amb les oportunitats que brinda un esdeveniment com el Fòrum Ocupa’t a les persones desocupades. “Des d’Alfafar apostem pel foment de l’ocupació i ens complau poder recollir ofertes d’ús de grans empreses que fomenten l’ocupació”, ha assegurat.

 

Els perfils que busquen les empreses són molt variats: reposadors/as, encaixadors/as de cítrics, venedors/as, cambrers/as, cuiners/as, infermers/as, electromecànics/as, comptables, entre molts altres. El sector comercie, el sociosanitari, l’hortofructícola, l’hostaler i l’industrial són els sectors més presents en este fòrum.

 

La Marató d’Entrevistes compta amb grans empreses com Leroy Merlin, Bricomart, Norauto, Decathlon, Banco Mediolanum, Bonatel (Vodafone), Musgrave (Dialprix, Dialsur, Dicost…); empreses del sector sociosanitari com Colisee, Clece, Atentia, Sercoval, Solimar; empreses del sector de l’hostaleria com a Grup Saona; consultores de RH com Manpower, Interim Group, Access, Crit, Gi Group, Iman, Temporing, EmploGreen, Grup Constant; i associacions com a Fundació Adecco, Associació Inserida – Fundació Onze, Fundació Randstad, Grup Sifu.

 

L’esdeveniment tindrà lloc el dijous 7 d’octubre en el Complex Esportiu Municipal d’Alfafar de 9 a 14 hores.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Com cada any, durant les últimes setmanes de setembre i principis d'octubre, Mislata posa en marxa el ‘Mes de la Llengua’, un programa que sorgix de la regidoria de Promoció del valencià i l'objectiu del qual és, precisament, com afirma l'alcalde Carlos F. Bielsa, “fomentar l'ús de la nostra llengua pròpia entre la ciutadania programant tota una sèrie d'activitats en aquest sentit, i fer-lo sobretot a través de propostes culturals per a fer-ho més divulgatiu”.

 

La primera d'elles s'ha iniciat aquesta mateixa setmana. Es tracta del programa ‘Voluntariat pel valencià’, una iniciativa de la regidoria en col·laboració amb la fundació Escola Valenciana, que pretén fomentar l'ús social de la llengua a través de la formació de parelles lingüístiques. En l'edició d'enguany, la cinquena, s'han format 15 parelles. L'activitat està pensada per a posar en contacte a persones que volen aprendre valencià i llançar-se a parlar-ho, amb veïns i veïnes voluntaris que ja dominen la llengua, i la idea és que, com explica la regidora Ana María Julián, “durant les pròximes setmanes i a través de trobades, la duració i la periodicitat de les quals l'acorden els propis interessats, practiquen i conversen en valencià mentre fan tasques de la seua vida quotidiana, com pot ser prenent un café o fins i tot fent la compra”.

 

En un vessant ja més cultural, la programació inclou també una exposició itinerant de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre Carmelina Sánchez Cutillas, nomenada Escriptora de l'Any 2020, i que podrà visitar-se a la Sala d'exposicions del Centre Jove del Mercat del 4 al 8 d'octubre.

 

El teatre en valencià també tindrà cabuda en la programació d'aquest mes, amb sessions especials per a l'alumnat mislater de Batxillerat els dies 5 i 6 d'octubre, gràcies a Esclafit Teatre i Shoes, una obra d'humor i intriga, bilingüe en valencià i anglés, i que pretén ser una manera directa i eficaç de treballar des del plurilingüisme. Però abans, aquest pròxim divendres 1 d'octubre, Saray Cerro i Manu Górriz trauran més d'un somriure en la nit de monòlegs que tindrà lloc en l’Hort de Casa Sendra.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L’Ajuntament de Paiporta col·labora des de les regidories de Benestar Social, Urbanisme i Educació en el Programa d’Aula Compartida (PAC) de l’IES Andreu Alfaro. Un total de 8 joves es beneficiaran enguany d’una iniciativa que té com a objectiu principal previndre l’absentisme i promoure l’èxit escolar a través d’activitats que milloren les seues capacitats socials i l’empatia.


La primera tinent d’Alcaldia i regidora d’Hisenda i Administració General, Isabel Martín, el regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut, Rafa Gadea, i el d’Urbanisme, Pep Val, han visitat recentment l’institut, on han sigut rebuts per l’equip directiu i docent, per a donar la benvinguda al nou curs a l’alumnat beneficiari del PAC.


El programa es porta a terme per cinquè any consecutiu amb molt bons resultats en les quatre edicions anteriors. La implicació de l’Ajuntament de Paiporta es materialitza a través d’un conveni amb l’IES Andreu Alfaro, gràcies al qual personal de l’Ajuntament dóna suport i col·labora amb el professorat de l’institut durant part del seu horari setmanal.


Les activitats de manteniment i jardineria les porten a terme operàries i operaris de l’empresa de serveis municipal ESPAI, mentre que els tallers d’habilitats per a la vida, encaminats a millorar les capacitats socials i l’empatia, els desenvolupa personal de l’àrea de Benestar Social.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

El Consell Local d'Infància i Adolescència, més conegut com CLIA, de Rafelbunyol es va reunir dijous passat per a reprendre les activitats després de les vacances d'estiu.

 

En aquesta reunió es van tractar diferents temes, els principals relacionats amb el futur Espai Jove de Rafelbunyol. En primer lloc es van remenar els possibles noms d'aquest espai, i seguidament els elements que es poden incorporar en ell. A més, els assistents a la reunió van realitzar suggeriments sobre com podria ser la seua gestió i el desenvolupament d'activitats.

 

D'altra banda, en l'ordre del dia també es contemplava el projecte de mural de l'Escoleta Municipal “El Parc”, que consisteix en el disseny o esbós d'un grafiti per a les seues instal·lacions. En relació a això, s'ha estat treballant entorn de la temàtica de “treball en equip”, que va ser la més votada en el procés participatiu dut a terme durant octubre de 2020. En aquesta trobada, es va fer una primera pluja d'idees i una sèrie d'esbossos per a la futura plasmació en el mur.

 

L'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ressalta que “gràcies a aquest consell posem en comú diferents opinions i punts de vista de les persones que el conformen, totes elles vinculades al món de la infància i joventut".

 

La regidora d'Infància, Rosa Astor, afig que "d'aquesta manera duem a terme noves accions que ens permeten millorar els serveis a aquesta franja de la població”.

 

Informa Nou Horta. Rafelbunyol

La 89.4 de la Freqüència Modulada és Aldaia Ràdio, l’emissora municipal de la localitat que ha estat preparant una nova graella molt esperada i participada a la qual tots i totes tenen cabuda.

 

Una vintena de programes nous comencen a sumar-se des d’esta setmana als ja incorporats a la programació setmanal de la ràdio, i als arribats d’altres redaccions amigues de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV). Idees noves i nous fitxatges que conviuen ja amb alguns espais tradicionals a les ones d’Aldaia i que es recuperen per a esta nova etapa.

 

Molta música de tots els estils i temps, humor, tertúlia i debat, història, cultura, festa, esports, i suport a la societat aldaiera són les propostes dels veïns I veïnes aficionats a la ràdio que faran un conjunt de programació variada i plural.

 

De fet, entre les noves apostes d’Aldaia Ràdio podem destacar l’espai realitzat pels comerços associats de la nostra localitat al qual tindran cabuda totes les botigues i servicis de proximitat que tenim al nostre entorn i que s’han convertit en indispensables. Així, ACODA i AVEMA, preparen un nou aparador interessant i il·lusionant per als i les oients d’Aldaia.

 

En eixa línia també sumarem un nou espai d’informació esportiva amb ‘Aldaia parla d’esports’, un dels àmbits de major activitat del nostre poble que recull a més nombroses participacions i distincions dignes de menció.

 

Seguint amb la vocació de servici públic, Aldaia Ràdio mantindrà els informatius, amb ‘Aldaia Setmanal’, ‘Xarxes Vitals’ o ‘Aldaiers pel Clima’, i inclourà una novetat engrescadora amb col·laboració amb el departament d’Educació i els instituts d’Aldaia: Un taller de ràdio promou la il·lusionant tasca d’aprendre a fer un programa de ràdio per a que l’alumnat treballe en equip per traure endavant un espai creatiu treballat a uns estudis reals com els d’Aldaia Ràdio. Per últim l’emissora pública prepara també un espai de tertúlia relaxada, per a tot tipus de temàtica, amb el nom ‘Vent d’Aldaia’.

 

Tots els espais estan realitzant la formació i el compromís de mesures per garantir el correcte funcionament de la ràdio municipal, i amb seguretat per a totes les parts.

 


Hui, a partir de les 20 hores, Aldaia Ràdio 2.0 presentarà els nous espais i especialment els col·laboradors que els faran possible en www.aldaiaradio.com I la 89.4 de la FM.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

El 4 d'octubre s'obri el període d'inscripció per a les activitats que componen la programació Tardor Jove 2021, el programa d'activitats gratuïtes destinat a la població juvenil, des de primer de l'ESO fins als 30 anys, que estiga empadronada a Catarroja o que estudie en algun dels centres educatius de la localitat. La regidoria de Joventut continua, d'aquesta manera, apostant per consolidar la participació de la població juvenil donant resposta en la seua programació a les necessitats formatives i d'oci de la joventut del poble.


“El programa Tardor Jove d'enguany marca un pas important en la tornada a la normalitat, recuperant moltes activitats atenent al que ens permet el nou marc de seguretat contra la COVID19. En el programa, a més d'un component d'oci, busquem oferir activitats que estimulen la participació dels joves escoltant les seues inquietuds per a establir un programa on, a més de divertir-se i relacionar-se, puguen aprendre”, explica Miquel Verdeguer, regidor de Joventut.


En el programa d'enguany, a més de les activitats habituals, que continuen sent molt sol·licitades, com els cursos de manipulador d'aliments o de primers auxilis, s'han recuperat les eixides per a celebrar una de les festivitats de tardor més esperades pel públic juvenil, Halloween. De fet, s'han planificat dues eixides, amb un Escape Room i sopar a València o un campament juvenil al parc d'oci Portaventura, tematitzat de manera especial per a Halloween.


L'oferta formativa també s'ha planificat concorde als gustos més actuals, amb un taller per a comprendre una de les xarxes socials del moment, Twitch, un altre, en la mateixa línia de fotografia per a Instagram i, en una variant més esportiva, un taller de parkour. La resta de la programació es pot consultar des de ja en la pàgina web municipal o en els díptics que poden recollir en el CIJ.


Totes les activitats requereixen inscripció prèvia, la qual es realitzarà de manera telemàtica a través de la pàgina web de l'Ajuntament punxant en el bàner de Tardor Jove, seleccionant l'activitat que es desitge i emplenant el formulari que apareix a continuació. Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre d'inscripció.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

El passat divendres 24 de setembre es va celebrar a l’Edifici Cultural l’Olivar d’Alaquàs una taula de treball i coordinació entre el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alaquàs i la Policia Local en la qual es va presentar el nou protocol d’actuació i intervenció davant possibles casos que persones que puguen veure’s afectades per malalties com l’alzheimer, la demència i al desorientació.

Aquest protocol té per objectiu milorar el servei que s’ofereix a les persones que presenten aquesta malaltia, dotant-lo de característiques especials donades les dificultats que pot presentar una intervenció com aquesta i el grau d’afectació de la malaltia sobre les capacitats cognitives de les persones afectades. La finalitat és garantir que les persones afectades es mantinguen en un lloc segur acompanyades i que en cas de necessitar-ho, siguen assistides per un equip mèdic i de persones treballadores socials que puguen gestionar l’esbrinament de la seua identitat i la localització de familiars així com els centres als quals poden acudir.

 

Per això, en el protocol es donen paràmetres d'actuació relatius a aspectes tan importants com són la manera de comunicar-se amb la persona afectada, les mesures a prendre i poder finalitzar el servei amb el lliurament d'aquesta persona als seus sers estimats o aquells responsables de la seua cura.

 

Amb aquest treball conjunt es dóna un nou impuls a les diferents intervencions que es realitzen des de l'Ajuntament d'Alaquàs amb la finalitat de prestar els millors serveis i recolzats en una gestió de qualitat a les veïnes i els veïns així com a altres ciutadans i ciutadanes que puguen necessitar dels serveis d'aquest Ajuntament. Per a això s'ha realitzat aquesta reunió de coordinació entre els Departaments de Benestar Social i la Policia Local d’Alaquàs i que ha estat presidida per la Regidora del Departament de Benestar Social, Elena Solís Camps.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Pàgina 1 de 2172