“La idiosincràsia del nostre municipi ens diu, que les festes de veritat de falles, es traslladaran realment a març del 2022”

Divendres, 05 Març 2021 12:12 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Entrevistes Vist 374 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevista a Raquel Ramiro, alcaldessa i regidora de Festes.

 

Què està suposant tota aquesta situació per al món faller del municipi?

Està suposant, com en tots els àmbits fallers una situació trista, en la qual conflueixen tots els problemes econòmics que arrossega la pandèmia amb el consegüent desgast psicològic, per a tots els fallers, però sobretot, per als representants de les falles d’aqueix any en què es van truncar els seus somnis.

 

Què és el que més trobeu a faltar de la festa?

La música als carrers, l’olor de pólvora, les ganes d’eixir, d’ajuntar-se, l’ambient de “germanor” que implica aquesta festa.

 

Quines activitats o accions alternatives dureu a terme encara que la festivitat no es puga celebrar com a tal?

Tenim pensat realitzar un castell de focs artificials el dia 18 de març i depenent de la situació sanitària del moment realitzar la missa de Sant Josep en alguna plaça del poble amb totes les mesures sanitàries oportunes, després de la qual realitzaríem una xicoteta mascletà. Tot això evidentment depenent de les mesures sanitàries que dicte la Generalitat Valenciana.

 

Teniu pensada o heu parlat alguna data per a celebrar les Falles 2021?

Esperarem que Junta Central Fallera ens diga que decideix finalment i a partir d’ací es decidirà, de tota manera la idiosincràsia del nostre municipi ens diu, que les festes de veritat de falles, es traslladaran realment a març del 2022.

 

Quines ajudes s’estan donant per a superar la crisi?

Hem mantingut reunió amb els presidents de les dues falles del nostre municipi, la falla Sant Joan de Bonrepòs i Mirambell i la falla Bonrepòs i Mirambell per a saber com es trobava la seua situació financera i censal en aquests moments, després de la qual hem decidit que en el moment en el qual puguen realitzar activitats, els ajudarem en tot el que puguem, sufragant costos d’aquests actes, per a intentar alleujar la tensió econòmica que els puga generar.

A més, es mantenen les subvencions nominatives a ambdues falles per a cobrir part de les seues despeses corrents.

Per descomptat és moment d’acostar el muscle entre totes i tots amb els sectors afectats per la pandèmia, i com no, en el món de les falles, un dels més perjudicats.