“Els actes amb marcat caràcter cultural són una senya d’identitat del nostre poble”

Dijous, 15 Juliol 2021 17:53 Escrit per  Jéssica Medina Publicat en Entrevistes Vist 223 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevistem a J. Pascual Martínez Climent, regidor festes, falles i participació ciutadana de Torrent:

 

Ens agradaria que explicàreu com heu realitzat aquest programa festiu adaptat a les circumstàncies actuals.

Duguem treballant des de primers d’any en una programació que fora el més adaptable a les circumstàncies actuals i que es poguera graduar. I a partir d’ahí, hem anat treballant sobre distints escenaris, més o menys estrictes. De manera que, en funció de les normes sanitàries que estiguen vigents en cada moment, aplicarem la millor de les solucions previstes.

 

Durant la roda de premsa de la presentació del programa, recalcareu molt que es tracta d’una sèrie d’activitats basades principalment en festa i cultura.

Hem pensat, la meua companya Susi, regidora de Cultura i els nostres equips, partir d’un lema que explica per si mateix el relat. Torrent: La cultura de la Festa. Els actes amb marcat caràcter cultural són una senya d’identitat del nostre poble. A més, pensarem en el gest que suposa recolzar la indústria de la Cultura, que ha demostrat ser exemple durant aquest període tan complicat i que necessita el suport econòmic i social.

 

Es tracta d’un programa diferent d’anys anteriors, això s’ha vist marcat al pressupost gastat per a la realització de les activitats?

Necessàriament diferent. És un pressupost prudent i moderat, que no va ser major que a 2019, però que, donada la situació, exigirà una forta inversió en logística i recursos humans per a tindre unes festes segures. Tingueu en compte que afrontem més de 50 esdeveniments, de format menut i mitja, però amb 15 ubicacions diferents, i que van a fer falta més de 200 persones, entre els companys funcionaris de l’Ajuntament, Brigada, Protecció Civil, Policia, Nous Espais, Neteja, Creu Roja etc. més el personal de producció de cada esdeveniment.

 

Què podem trobar al programa festiu torrentí 2021?

El primer és la voluntat d’alçar l’ànim de la ciutadania, de retrobar-se i de donar suport al comerç i l’hostaleria local. Són qüestions fonamentals per a nosaltres.

 

I després, un ample cresol de manifestacions artístiques i vocació d’arribar a tots els públics. Primer, volem acostar la festa a les places i barris del nostre poble. Per als xiquets i per als majors: A Poble Nou, Camí Reial, El Molí, el Nucli Antic, Parc Central, Azorín, Plaça Major, Plaça Llibertat. A les 20 h. Espectacle infantil i a les 22.30 h, humor, molt d’humor, aquest any, mes que mai. Monologuistes com Òscar Tramoyeres, Patricia Espejo, Miki Dkai, Piter Pardo i Jesús Manzano.

 

Tindrem molta música, tota en directe, la de les nostres bandes, protagonistes, però també gèneres com el jazz instrumental i vocal, la lírica, el pop, el flamenc o les cançons de sempre. I un mini festival, l’AGORA SOUND, amb artistes de renom entre el món jove com Bely Basarte, Mr. Kilombo i Arnau Griso.

 

Teatre de primer nivell, el dia 30, A l’àgora, amb Rafael Álvarez El Brujo, i el seu “Lazarillo” però també teatre al carrer per a xiquets, clowns i màgia.

 

A l’Hort de Trenor tindrà lloc el ja consolidat JAZZ PANORAMA amb artistes de primer nivell.

 

A la plaça de la Llibertat actuaran la guanyadora del concurs de TVE, The Dancer, Macarena Ramírez, i el seu quadre flamenc, l’humor de David Navarro, el mentalisme de Toni Pons i el Tribut al gran mestre Joaquín Sabina.

 

A la plaça Major, als peus de la Torre, posarem el focus en el suport al talent de Torrent. El dissabte 24 obrirem amb el Torrent a Dos Bandes, un grandíssim concert que brindaran la Unión Musical i el Cercle Catòlic. Les seues particions també oferiran Música a la Fresca per distints punts de la ciutat. També tindrem els nostres grups de balls i folklore valencià. L’espectacle un Torrent d’Estreles, on Raúl Ogalla donarà l’alternativa als guanyadors del concurs Talents de Casa. Sarai i Pascual, benvolguts soprano i tenor ens oferiran Música enamorada, i la també torrentina Laura Monsalve, amb Manu Rodriguez i German Scasso, guanyadors del Tu cara no me suena...” presentaran Grandes Voces.

 

I un altre focus determinant: l’Espai Multiaventura infantil , una de les estreles de la programació, amb molts jocs i tallers.

 

I tot, amb la millor cloenda possible, el divendres 30, acabarem amb un Castell de Focs Artificials de Festes, amb més de 200 kg. de pólvora i la mestria dels germans Caballer. Es podrà veure al llarg de tot el Parc Central i voltants.

 

Quines mesures de protecció Covid s’han pres per a les festes?

Els aforaments seran limitats pràcticament en tots els actes, i sempre, amb xifres més prudents que les permeses. Tot tindrà lloc en espais a l’aire lliure, totalment perimetrals i sempre amb cadires per seure, i estaran disposades de dos en dos.

 

Què podem fer per gaudir d’unes festes segures?

Doncs, per una banda, demanen a la ciutadania molta comprensió i paciència, i per l’altra banda, que disfruten de les festes amb prudència però amb humor i il·lusió. Però demanem també ganes de recuperar l’esperit que va al nostre ADN. Perquè som Torrent, perquè som la cultura de la Festa, i perquè l’economia local ho necessita.

Modificat el Dijous, 15 Juliol 2021 17:55