Els forners i pastissers de València llancen una campanya perquè els sanitaris dels hospitals de la ciutat no es queden sense la tradicional Mona de Pasqua

Dilluns, 06 abril 2020 18:18 Escrit per  Publicat en Gastronomia Vist 300 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La situació de confinament que estem vivint amb motiu del COVID-19, ens privarà de poder disfrutar, aquesta Setmana Santa, de molts dels moments típics d'aquestes festes.

 

Volar el "catxirulo", passejar pel camp o saltar a la corda a l'aire lliure no va si pot ser, però del que no ens privarà aquest estat d'alarma és de menjar-nos la Mona de Pasqua, sens dubte, un dels productes més tradicionals de la Comunitat Valenciana no sols pel seu deliciós sabor, sinó pels sentiments que porta arrelats aquest dolç típic de la Setmana Santa.

 

Per això, el Gremi de forners i pastissers de València ha posat en marxa la iniciativa solidària #TodosConMona amb la finalitat que els sanitaris dels hospitals de la ciutat no es queden sense la tradicional Mona de Pasqua.

 

L'objectiu és acostar aquestes elaboracions artesanals als sanitaris dels hospitals de la ciutat, com són l'Hospital General, l'Arnau de Vilanova, el Clínic, La Fe i l'hospital Dr. Peset, entre altres.

 

Per a aconseguir-ho, els forners no estaran sols, sinó que comptaran amb la ciutadania per a aconseguir junts l'objectiu, ja que per la compra de dues Mones de Pasqua en forns-pastisseries tradicionals de València, el comerç donarà una als sanitaris dels hospitals.

 

D'aquesta manera, volen rendir el seu xicotet homenatge en manera d'agraïment a tot el col·lectiu sanitari, endolcint-los, amb aquesta elaboració tradicional, els amargs dies de treball que tenen per davant.

 

El president del Gremi de forners i pastissers de València, Juan José Rausell ha assenyalat que "amb aquesta iniciativa, volem sumar-nos a les mostres de solidaritat i suport cap a tot el personal sanitari que està treballant molt intensament des dels hospitals de la nostra ciutat. Tant de bo, aquest xicotet gest servisca per a fer-los més suportable la batalla enfront del coronavirus".

Modificat el Dilluns, 06 abril 2020 18:19