Els forners i pastissers de València homenatgen les Coques de Sant Joan

Dimecres, 17 Juny 2020 10:36 Escrit per  Gremio de Panaderos y Pasteleros de Valencia Publicat en Gastronomia Vist 249 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En tot just uns dies tindrà lloc la festivitat de Sant Joan, una celebració molt especial que enguany donarà la benvinguda a l'estiu sense els seus màgics rituals.

 

Amb motiu de la Covid-19, la nit del 23 de juny no podrem saltar les ones, ni encendre fogueres a la platja, ni ballar en les revetles, però sí que podrem disfrutar de l'inici d'aquesta nova estació de l'any amb un bon sabor de boca, amb les Coques de Sant Joan.

 

El Gremi de forners i pastissers de València, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Economia i Sostenibilitat, i la Unió Gremial, ha posat en marxa una campanya per a valorar aquest producte tradicional típic de la zona del Mediterrani.

 

Durant els pròxims dies, els forns i pastisseries de barri de la ciutat oferiran als seus clients degustacions de les diferents varietats dolces i salades de les Coques de Sant Joan, reivindicant així el seu caràcter més artesanal.

 

D'aquesta manera, el gremi busca aconseguir que la gastronomia, de la mà de les Coques de Sant Joan, compartisca protagonisme amb l'aigua de la mar i el foc de les fogueres, una tríada que encara que enguany no podrà produir-se per motiu del coronavirus, ens permetrà donar-li un bon mos a aquesta tradició i començar l'estiu amb els millors desitjos.

 

El president del Gremi de forners i pastissers de València, Juan José Rausell, ha volgut reivindicar el pes tan important que té la gastronomia en qualsevol festivitat. Per això, "a través d'aquesta campanya, volem donar a conéixer les Coques de Sant Joan als ciutadans de València, en les seues diferents varietats, tant dolces com salades, i que es convertisquen en un producte típic que no pot faltar cada Sant Joan", ha destacat.

 

Informa Nou Horta. Gremio de Panaderos y Pasteleros de Valencia

Modificat el Dimecres, 17 Juny 2020 10:39