El president representa a la Comunitat i és un càrrec obligatori

Divendres, 12 Febrer 2016 10:48 Escrit per  Inmaculada Costa Torres (404Fincas) Publicat en Habitatge Vist 530 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Logo 404 Logo 404

Hi ha veïns que són els perpetus presidents perquè es preocupen per la comunitat i tenen temps per a ser-ho però també perquè la resta dels copropietaris no assumeixen mai la seua responsabilitat.

Quan una finca no té administrador el president normalment realitza les funcions que facilitaria un professional d'aquest camp i per tant genera rebuts, realitza els comptes, demana pressupostos, intenta vetlar perquè les instal·lacions estan en bon estat i la comunitat complisca amb la legalitat. Exerceix de gestor, secretari i d'administrador per a la resta dels veïns i també assumeix una gran responsabilitat per a la qual no està format.

Quan un edifici contracta els serveis d'un administrador està descarregant a cadascun dels propietaris d'aqueix treball i responsabilitat.

L'anècdota d'avui va d'una presidenta. Resulta que és una persona súper activa, disposa de l'horari per a poder atendre a tothom, per a demanar pressupostos i per a informar els veïns del que cadascun ha de pagar. Resulta que un dels habitatges fa temps que no paga, ja no viu ningú. Han fet una rehabilitació de façana i el compte s'ha quedat quasi sense fons. Normalment no feien actes perquè tot anava bé però ara l'empresa vol cobrar la resta de l'import i no tenen saldo. Els veïns no volen pagar el de la porta morosa. L'empresa acaba demandat i a més no dóna garantia perquè així ho havia signat la presidenta en el contracte. Un embolic veritat?

Cal entaular els procediments monitoris al més prompte possible, cal tindre en compte els saldos dels quals es disposa i els terminis de pagament, cal saber el que se signa en un contracte, cal viure tranquil i no tindre ni que pensar en tot el que pot passar si fas alguna cosa malament.

En la pròxima ocasió parlaré de xicotets “cosetes” que sempre explique en les meues juntes i així les podran tindre en compte.

 

Inmaculada Costa Torres (404Fincas)

Modificat el Dilluns, 29 Octubre 2018 14:22