Cosetes que passen: falta de pressió d'aigua en habitatge

Dilluns, 29 Octubre 2018 14:24 Escrit per  Inmaculada Costa Torres Publicat en Habitatge Vist 656 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Moltes vegades, en les Juntes de copropietaris, es repeteixen determinats temes que gràcies a l'experiència que donen punts anys com Administradora de Finques acaben convertint-se en consells i indicacions, que explique cada vegada que sorgeix la qüestió concreta.

Avui explicaré la falta de pressió d'aigua en habitatge: Abans de manar a un professional, cal saber si es tracta de la pressió tant en aigua calenta com en aigua freda, el tipus d'escalfador i també si es tracta d'un pis alt o un habitatge que rep pressió del carrer. Quan només ens falta pressió d'aigua calenta (no arriba a encendre l'escalfador o ix poc cabal), pot ser que el propi escalfador, els latiguillos o fins i tot les canonades posteriors a l'escalfador, estiguen obstruïts. Això ocorre perquè en calfar l'aigua es calcifica. Un dels consells que done per a evitar que això arribe a produir-se, és regular adequadament la temperatura d'eixida de l'aigua (deu ser l'optima perquè arribe ben al bany, que siga molt alta no fa que arribe més ràpid perquè les canonades han de buidar l'aigua freda fins a l'aixeta, així que no es calfarà abans que succeïsca). Una vegada ja s'ha calcificado el que cal procurar és netejar latiguillos i els filtres de les aixetes (això també millorarà la pressió d'aigua freda), si no és suficient possiblement caldrà avisar a un professional perquè revise l'escalfador i fins i tot les canonades, sent una qüestió privativa.

Si mancada pressió tant en aigua freda com en calenta i no ocorre en més habitatges de l'edifici, caldria valorar si pot estar ocorrent alguna cosa en el comptador, claus de pas o si pot haver-hi alguna obstrucció posterior al comptador d'aigua (des del comptador la instal·lació és privativa). El raonable, si no hi ha altres habitatges afectats, serà que la instal·lació comunicaria estiga funcionant correctament. En aquest cas, cal verificar amb l'empresa d'aigua que dóna el subministrament, si la pressió d'aigua arriba correctament a l'eixida del comptador i rebutjar que falle la pressió de carrer o la del grup de pressió. Si verificada la pressió en eixida del comptador, no és suficient podem estar davant un problema amb la pressió de “carrer” o si es tractara de la pressió del grup caldrà consultar amb una empresa especialitzada. Si en la instal·lació comunitària no es detecta anomalia i només està afectada un habitatge, haurà d'actuar-se dins de les canonades privades.

Els grups de pressió han de mantenir-se en bones condicions perquè funcionen correctament, solen donar servei només als pisos alts i si han de fer-se modificacions per a donar servei a habitatges en pisos més baixos ha de tenir-se en compte la seua capacitat, però sobretot han de mantindre les membranes amb suficient aire i quan detectem que el motor s'encén de forma més contínua o funciona de forma anòmala cal verificar-ho, ja que la reparació pot ser més greu si s'actua tard.

No pensem que una altra persona cridarà a l'administrador, estem ací per a solucionar els seus problemes, criden quan detecten que alguna cosa no funciona correctament, és igual rebre tres trucades, millor tres, que cap.

 

Inmaculada Costa Torres (404Fincas)

 

 

Modificat el Dilluns, 29 Octubre 2018 14:27