"Hasta la médula", de Sara Manzano: un llibre sobre la leucèmia, la vida i l’esperança

Dijous, 25 Març 2021 10:03 Escrit per  Publicat en Lectures Vist 272 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Sara Manzano (1987), natural d'Albacete, va ser diagnosticada amb leucèmia amb trenta anys. Allò que pareixia un constipat i que recerca d’unes pastilles per calmar-lo en urgències, Sara Manzano, a qui els metges i els hospitals mai no li havien agradat massa, va rebre la notícia més dura de la seua vida. Durant este procés, va decidir escriure, per fi, un llibre “Hasta la médula”.

 

Una obra de la periodista (i professora de vocació) sobre les seues experiències vitals que et transporta a aquells intensos dies d’hospital i incertesa i relats amb temes quotidians. També amb humor, amb contingut de ficció i una bona dosi d’esperança. Estos són els components essencials del que és el primer projecte literari de la jove escriptora, un objectiu que sempre havia tingut present. La seua família la va animar a escriure durant aquells dies i el resultat ara és “Hasta la médula”, amb la que també ha volgut donar part del guanyat a “Yo me pido vida” una associació que lluita per l’increment de donants de medul·la òssia. “És una associació xicoteta que, com tants altres, lluita per recol·lectar fons per a la investigació d’esta malaltia i animar la gent a donar medul·la”, conta l’escriptora.

 

“És també un cant directe a la donació de medul·la òssia”, explica Sara Manzano. Ella mateixa va rebre un trasplantament d’una de les seues germanes. Gràcies a este, ara està lliure de leucèmia. Una vivència que li va fer expressar-se mitjançant les paraules i que reflecteix en “Hasta la médula”. També destaquen les il·lustracions que l’acompanyen i que ajuden al lector a submergir-se, encara amb més profunditat, en esta història.

 

Lucía Manzano, Cris Marengo i Laura Valero són les artistes il·lustracions de les quals acompanyen l’escriptura de Sara Manzano. Dibuixos, retrats..., plens de colors i formes, de sensacions que completen “Hasta la médula”. Un llibre que, a través dels seus relats, tracta anècdotes sobre el més quotidià, fins a la rutina en un hospital. L’autoria volia igualar estos aspectes, ja que, en definitiva, tots formen part de la vida.

Modificat el Dijous, 25 Març 2021 10:08