Salud con razón. Dra. Judit Soto. Paidós

Dilluns, 19 abril 2021 12:31 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Lectures Vist 163 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En aquest llibre, Salud con razón (Paidós), de la Dra. Judit Soto, hi ha una cita del president dels EUA, Abraham Lincoln que resumeix molt bé la filosofia del mateix llibre. “Al final, el que compten no són els anys de vida, sinó la vida que hi ha en els nostres anys.” Des de les primeres pàgines de Salud con razón, Soto ens convida a reflexionar sobre algunes malalties que afligeixen a la nostra societat però que sembla que en ser silencioses, en descobrir els seus símptomes quan ja és massa vesprada, els estiguem restant importància. I són malalties que afecten milions de persones, que deixen seqüeles, que resten qualitat de vida quant no la mateixa vida.

 


Salud con razón arriba per a conscienciar-nos sobre les assassines silencioses, la hipertensió, la hiperglucèmia, l'obesitat o la síndrome metabòlica… però també ens dona una boníssima notícia sobre aquest tema: podem posar-los fre. Perquè previndre sempre és millor que curar, sobretot quan la prevenció implica portar una vida sana, per incloure en el nostre dia a dia senzills hàbits saludables. Cert és que molts d'ells no són de sobres coneguts per altres llibres, programes televisius o cultura popular, que no populista. Soto ens recorda en Salud con razón els riscos del tabac, l'alcohol, l'abús de greixos saturats o el sucre en la nostra dieta, com ho són també una baixa ingesta de fruites, verdures, fruita seca o el poc exercici físic. Salud con razón ens recorda tot el que nosaltres mateixos podem fer per la nostra salut sense haver d'acudir potser quan ja és massa tarde al metge.

 

No tot s'arregla amb “la pastilla del colesterol”, i menjar una mica més sa no és més car si es fa amb sentit comú. Per a això, Soto també inclou 30 receptes saludables. Aprenguem a viure millor, a apostar per la nostra salut per a donar-li la raó a Lincoln vivint molts anys però gaudint d'ells amb raó.

 

Salud con razón. Dra. Judit Soto. Paidós. 

 

Recomanació de Ginés Vera

Modificat el Dilluns, 19 abril 2021 12:34