Rehenes. Nina Bouraoui

Dilluns, 24 Mai 2021 15:49 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Lectures Vist 352 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La protagonista de Rehenes (Seix Barral), de Nina Bouraoui ens compta en forma de monòleg que es diu Sylvie, de cinquanta-tres anys, que divorciada i amb dos fills, que és l'empleada perfecta i mà dreta del seu cap... Fins que aquest li demana que faça una llista. Aquest serà succés llindar a manera de metxa perquè tot ix-te per l'aire. I encara que és cert que la llista sol·liciteu pel seu cap és moralment qüestionable, ha de classificar als treballadors de la fàbrica entre aquells que haurien de salvar-se d'un procés d'acomiadament col·lectiu i aquells que no, hi ha molt més sota la superfície.

 

Com si bussejàrem al costat d'un iceberg, descobrirem en la història de Sylvie, la d'una violència, una submissió a la qual ens sotmet el sistema. El món de Sylvie s'enfonsa i acabarà fent una cosa impensable: segrestar el seu cap durant una nit. Però Ostatges és al seu torn una història iceberg, quasi un manifest, un crit d'atenció perquè ens replantegem què és la llibertat, l'alienació laboral a la qual ens veiem sotmesos mentre pensem que ens estem realitzant precisament gràcies al nostre treball.

 

La novel·la també és una reflexió oberta a la realitat a la qual s'enfronten les dones en els seus llocs de treball, sobre aquesta violència que des de dalt exerceixen cap a elles les empreses sense res a envejar a la dels homes. Bouraoui va idear aquesta novel·la a partir d'una obra de teatre escrita per ella mateixa i representada a França. Rehenes. Nina Bouraoui. Editorial Seix Barral.

 

Recomanació de Ginés Vera

Modificat el Dilluns, 24 Mai 2021 15:50