Un hogar sostenible. Christine Liu

Dilluns, 30 Agost 2021 15:21 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Lectures Vist 372 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quin llibre més encertat per al final de les nostres vacances pot ser aquest “Un hogar sostenible” (Oberón) de Christine Liu. La seua autora, una professional i famosa bloguera de la sostenibilitat, ens proposa una guia pràctica plena de consells, trucs i projectes per a fer la nostra llar més respectuosa amb el medi ambient.

 

Ja en la introducció Liu afirma que està convençuda que “el que és bo per al nostre planeta ho és també per a nosaltres com a individus”. Recorrerem entre les pàgines d'aquest llibre les quatre habitacions de les nostres cases en les quals solem passar el major temps de la nostra vida: el saló, la cuina, el dormitori i el bany. Des de consells sobre la importància de l'ordre i la neteja a preguntar-nos si necessitem tot el que tenim (i guardem). Un apartat interessant és el que dedica al consum d'energia i, per tant, al seu estalvi: bo per al medi ambient i per a la nostra butxaca. Comprar sense envasos, aprendre a no malgastar en la cuina o a descansar de manera ecològica en el dormitori són només algunes de les propostes.

 

Respecte als 18 projectes inclosos amb descripcions pas a pas, destaque com fer el nostre propi col·lutori o un bàlsam labial, d'una banda o un terrari, una jardinera o una bossa per a la compra amb una samarreta reciclada, per un altre. En aquest mateix apartat, encara que s'intercala entre els diferents capítols, no vull deixar d'esmentar les receptes; les llentilles al curri, l'adobat dolç de verdures o les hamburgueses de fesols negres són només tres exemples.

 

Un hogar sostenible. Christine Liu. Ediciones Oberón. Trad. Ana Isabel Pérez Ocaña.

Recomanació de Ginés Vera

Modificat el Dilluns, 30 Agost 2021 15:22