La vuelta al mundo en 80 recetas. Ediciones Oberón. SuperPilopi

Dimarts, 07 Setembre 2021 08:54 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Lectures Vist 370 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'autor de La vuelta al mundo en 80 recetas (Oberón) és Sergio, encara que tot el món –diu– el coneix com SuperPilopi ens proposa un recorregut culinari per 9 països a través de 80 receptes. Ho fa en aquest llibre que sorgeix –ens diu novament en la introducció– de la seua afició pels viatges, per provar coses noves i per la literatura de ficció, especialment la de Jules Verne. D'ací el títol i que aquest recorregut siga seguint en part l'itinerari del protagonista de La vuelta al mundo en 80 recetas. SuperPilopi es resistia, afirma, a provar alguna cosa en els seus viatges i que segurament no pot provar més.

 

Amb aquesta motivació en ment ens trobem amb receptes com els ous a l'escocesa, el cannoli, el Tandoori chicken o el banana split, entre altres. Cada recepta, a més d'una fotografia s'acompanya d'una xicoteta introducció o curiositat culinària, algun truc i una detallada elaboració a partir dels ingredients, clar. He de confessar que per fi he descobert el misteri de les fried sticky arrisse que m'agradaven tant quan visitava els restaurants asiàtics. SuperPilopi ha sabut triar bé els plats en cada país, alguns per la seua representativitat i altres per a sorprendre'ns per la seua elaboració o riquesa en textures.

 

Us recomane que experimenteu amb el Kunafah egipci, el anpan japonés o el barmbrack irlandés, per exemple. I això d'experimentar és una recomanació del xef, de SuperPilopi, ja des de la portada on ens convida pujat en el seu globus viatger: No oblideu jugar amb el menjar. Bon profit i bon viatge.

 

La vuelta al mundo en 80 recetas. Ediciones Oberón. SuperPilopi.

 

Recomanació de Ginés Vera

Modificat el Dimarts, 07 Setembre 2021 09:44