Peligros cósmicos. El incierto futuro de la humanidad. David Barrado Navascués. Libros Oberón.

Dimarts, 21 Desembre 2021 09:44 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Lectures Vist 162 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Una de les nostres últimes lectures suggerides per a aquest 2021 que se'ns va és aquest llibre divulgatiu. En Peligros Cósmicos (Oberón), de David Barrado Navascués, el seu autor repassa alguns dels perills que ens aguaiten des de l'espai. Curiosament, el mes de novembre passat vam saber de la Missió DART de la NASA.

 

L'agència estatunidenca va llançar una nau per a provar les possibilitats de desviar un meteorit per impacte cinètic. Sona quasi a ciència-ficció. Però el que descobrirem en Peligros Cósmicos pertany a la ciència. Barrat Navascués és Doctor en Física a més de Filosofia i Lletres. Col·laborador habitual en programes de ràdio i televisió, compagina la seua labor investigadora com a astrofísic amb la de divulgador.

 

Els qui s'acosten al llibre trobaran alguns dels perills que ens aguaiten de manera usual i altres que poden fer-ho en un termini de temps relativament curt. Des de la pèrdua del camp magnètic terrestre a un potencial xoc amb un asteroide sense oblidar el canvi en les propietats del sol. Sent com som una societat tan tecnològica les tempestes solars massives ja estan afectant al nostre planeta. El descobrirem amb casos recents, exemples i tot això explicat amb un llenguatge amé i comprensible.

 

Forats negres, púlsars o la intel·ligència artificial són cap solo dels interessants temes inclosos en aquest llibre ideal per a aquests dies amb una mica més de temps lliure.

 

Recomendación de Ginés Vera

Peligros cósmicos. El incierto futuro de la humanidad. David Barrado Navascués. Libros Oberón.

Modificat el Dimarts, 21 Desembre 2021 09:47