Mientras dan las nueve. Leo Perutz. Mármara ediciones.

Dilluns, 31 Gener 2022 10:32 Escrit per  Ginés Vera Publicat en Lectures Vist 203 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Es compleix aquest 2022 un curiós aniversari sobre aquesta novel·la, 'Mientras dan las nueve' (Mármara), de Leo Perutz. Abans de revelar questa dada, comentar que el seu títol original va ser Freiheit (en espanyol, Llibertat), sent inicialment publicada per lliuraments en els alguns periòdics de Viena. Praga i Berlín a principis del segle passat. Perutz va escriure l'esborrany d'aquesta novel·la entre maig i novembre de 1917.

 

De fet, la va començar durant la seua convalescència en ser ferit mentre lluitava en la Primera Guerra Mundial. 'Mientras dan las nueve' és una novel·la d'intriga psicològica amb dos grans coprotagonistes: l'estudiant vienés, Stanislaus Demba, i la seua enamorada Sonja Hartmann. No són els únics personatges que apareixen, encara que sí que indicar que la trama gira entorn d'una carrera contrarellotge per amor. Demba, recorrerà la ciutat de Viena per necessitat de diners per a retindre a la seua enamorada Sonja, ja que en acabar aquest dia ella es prendrà un període de vacances de dotze dies amb Georg Weiner, un altre jove que també aspira a conquistar-la. Demba viurà un autèntic dia de bojos com el de ser pres per drogoaddicte o un criminal armat. El seu objectiu malgrat que els continus impediments és clau sent conscient que disposa d'unes poques hores per a aconseguir-ho.

 

'Mientras dan las nueve', ens submergirà en un dels thrillers més addictius de la Literatura de principis del segle XX amb un final inesperat. Donat el gran èxit que va obtindre la novel·la després de la seua publicació, en 1922, la Metre-Goldwyn-Mayer va comprar els drets cinematogràfics, primer i posteriorment per a una versió tan sonora com per a la seua emissió per televisió, però mai es va arribar a rodar cap versió de l'obra. L'edició de Marmara edicions ha sigut traduïda per Amalia Bosch Benítez.

 

Mientras dan las nueve. Leo Perutz. Mármara ediciones.

 

Recomanació de Ginés Vera

 

Modificat el Dilluns, 31 Gener 2022 12:42