Com aconseguir l'afaitat perfecte

Dimarts, 13 Octubre 2020 12:13 Escrit per  Nutritienda Publicat en Moda i bellesa Vist 452 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Abans d'endinsara en els consells per a aconseguir un afaitat perfecte en els homes, cal considerar com és la pell de l'home i el que la diferencia de la de les dones. Segons han pogut comprovar els experts de www.nutritienda.com, l'empresa online líder en productes de salut i bellesa, la pell dels homes té una composició diferent de la de les dones, és un 20% més gruixuda i envelleix de manera diferent, això es deu a la testosterona. Conté més col·lagen i és més ferm i compacta; a més, els homes tenen més grassa que les dones, més glàndules sebàcies actives i produeixen fins a un 75% més de sèu que la dona, el PH és inferior i per tant presenten més grans i barbs. Conté més vasos sanguinis, la qual cosa permet major aportació d'oxigen. Quasi el 40% dels homes té problemes de pell per culpa de l'afaitat, i fer-ho diàriament provoca irritació i fa que la pell es torne més sensible. D'altra banda, els signes d'envelliment apareixen més tard en la pell dels homes que en les dones, però quan comencen els canvis van amb major rapidesa. Les arrugues ixen més tard però són més profundes.

 

En qualsevol cas, no totes les pells són iguals ni requereixen el mateix tipus d'afaitat. Les necessitats de la pell canvien amb el temps i segons el clima, el medi ambient, l'estil de vida i la dieta. Aquests són els tipus de pell més comuns:

 

1. Pell normal
Els homes amb pell normal no són propensos a tindre acne o irritadors en afaitar-se. La zona T (el pont del nas i sobre el front) tampoc tendeix a posar-se greixosa. No obstant això, en termes generals, encara són susceptibles a la sequedat, que sovint és causada pel medi ambient i els canvis climàtics. Es recomana l'exfoliació setmanal i l'ús d'una crema hidratant que mantindrà la pell amb un aspecte saludable.

 

2. Pell grassa
L'excés de greix sovint pot deixar els porus obstruïts, causant brots d'acne i punts negres. A vegades pot fer que la pell perda una mica de lluminositat i la seua zona T sol ser grassa. Es recomana aplicar un bàlsam o una barra en pols abans de l'afaitat i exfoliar, la qual cosa netejarà la pell i eliminarà l'excés de brutícia i sèu.

 

3. Pell seca
Un símptoma per a detectar-la pot ser quan la pell se sent atapeïda i cada vegada més incòmoda durant el dia, pot causar picor i fins i tot pot experimentar descamació notable. Si allisa les gemmes dels dits sobre la seua pell i se sent més aspra al tacte, és probable que la seua pell s'haja assecat. Encara que la pell seca es deu en part a la genètica, els factors ambientals juguen un paper important. L'estil de vida, la dieta, les hormones i fins i tot el clima poden afectar el tipus de pell. La deshidratació condueix a la pell seca, per la qual cosa beure molta aigua és un avantatge, però també assegura que està retornant la humitat a la pell. Afaitar-se cada dia pot provocar sequedat pel fet que els productes d'afaitat assequen la pell i l'ús continu d'una fulla contra ella. Es recomana usar un producte d'hidratació intensa abans i després de l'afaitat per a nodrir la pell i mantenir-la suau i saludable. També val la pena exfoliar-se setmanalment per a eliminar les cèl·lules mortes de la superfície.

 

4. Pell sensible
Els homes amb pell sensible són generalment propensos a cremades, taques i irritació. Si un s'afaita diàriament i no li dóna temps a la pell per a recuperar-se, pot provocar una inflamació incòmoda. Experimentar la pell sensible també podria ser pel tipus d'eina d'afaitat que s'està usant. Les fulles d'afaitar de cartutx no sempre són les millors per a homes amb pell sensible, ja que les fulles es trenquen ràpidament i sovint requereixen que es passen per la mateixa àrea diverses vegades. Es recomana un bon producte pre afaitat que llevant el pèl de la pell i així no cal pressionar més forta o passar per la mateixa àrea per a aconseguir un afaitat suau.

 

5. Pell mixta
La pell mixta en combinar zones seques-normals amb zones grasses és un dels tipus de pell més complicats de cuidar. Es recomana seguir els senzills passos de l'exfoliació setmanal i usar un producte abans i després de l'afaitat per a nodrir i protegir la pell.

 

En tots els casos, quan es tracta de la cura posterior a l'afaitat, són aconsellables productes que no continguen alcohol ni parabens, productes químics que poden ser perjudicials. Si el producte conté àloe vera o hamamelis –que tenen propietats cicatritzants, antiinflamatòries i hidratants– ajudarà a calmar i nodrir la pell després de l'afaitat, per la qual cosa és ideal per als qui pateixen d'irritació.

 

Per a molts homes l'afaitat forma part de la seua rutina de bellesa diària, per això, els experts de Nutritienda.com han elaborat una sèrie de consells a tindre en compte si ens afaitem amb fulla que ens ajuden a aconseguir un rasurat durador i prevenir la irritació de la pell:

 

El millor moment
El millor moment per a afaitar-se és al matí. La raó és que els músculs de la cara es troben relaxats a conseqüència del descans nocturn.

 

Primer una dutxa
Cal iniciar el ritual de l'afaitat netejant la pell amb un exfoliant, preferiblement durant la dutxa perquè l'aigua calenta i el vapor ablanisquen la barba i permeten afaitar-se molt millor. Una neteja en profunditat amb un exfoliant no sols facilita l'afaitat en eliminar les cèl·lules mortes de la pell, sinó que també evita l'aparició dels pèls enquistats. La fulla d'afaitar es llisca amb major facilitat permetent un afaitat més còmode.

 

Triar el producte adequat
Els homes amb pell sensible o seca han de triar cremes d'afaitat, que són més hidratants que els gels i espumes. Els homes amb pell grassa han d'optar pels gels i espumes que protegeixen la pell i permet que les fulles s'acosten a la pell. Als homes amb pell normal els van bé qualsevol classe de textura. En tots els casos cal ometre els productes a base d'alcohol, que assequen la pell, i buscar ingredients hidratants, com la glicerina. La camamil·la i l'àloe també són antiinflamatoris naturals que calmen i hidraten la pell. També productes tipus màscara que continguen te verd, calèndula i extractes d'onagre, tots ajuden a alleujar els talls menors i combatre les cremades, la irritació i el picor. Cal aplicar-los sobre el rostre humitejat amb aigua calenta i deixa'l actuar un parell de minuts perquè el pèl s'ablanisca. És convenient que la fulla estiga humitejada constantment per a un lliscament perfecte.

 

Triar la fulla
Una fulla d'afaitar en angle de múltiples fulles té alguns avantatges. Fa que siga més fàcil cobrir totes les corbes de la seua cara, i les fulles addicionals atrapen pèls molestos i diminuts, són recomanables per a persones que tenen un ràpid creixement en la barba o pèls gruixuts, si la teua pell és més sensible i tarda a créixer els pèls, no fa falta tindre moltes fulles per a aconseguir un afaitat perfecte. Per cert, cal canviar les fulles sovint!

 

En la direcció adequada
És aconsellable afaitar-se en el sentit del naixement del borrissol per a no danyar la pell, evitar els talls i prevenir la futura aparició dels pèls enquistats, és a dir, cap amunt. Cal lliscar suaument la fulla d'afaitar sense pressionar, així evitarem irritar la pell i danyar-la. El millor és començar per les galtes i continuar amb el coll, bigot i mentó utilitzant moviments lents i suaus, llargs i uniformes.

 

Després de l'afaitat
Per a posar punt final, el secret és aclarir la cara amb aigua freda amb l'objectiu de refrescar i tancar els porus i eixugar-se amb una tovallola mitjançant lleugers tocs, mai fregant-la contra la pell. El ritual d'afaitat no pot finalitzar sense un bon producte hidratant que aporte frescor i suavitat. És un moment crucial on la pell necessita ser calmada i hidratada a causa de l'agressió produïda pel rasurat. També pot ser un bon moment per a donar-se un xicotet massatge per les parts rasurades!

 

Altres cures del rostre
Una vegada que s'ha aconseguit l'afaitat perfecte, mantenir un rostre impol·lut requereix altres cures com eliminar els punts negres i barbs, realitzar neteges facials dues vegades al dia amb llet netejadora o aigua micelar, una en alçar-se i una altra abans de ficar-se al llit, hidratar-nos la pell, utilitzar exfoliant i màscara una o dues vegades a la setmana.

Modificat el Dimarts, 13 Octubre 2020 12:20