Com anar al treball amb cotxe sense por al coronavirus

Dimecres, 06 Mai 2020 15:51 Escrit per  acierto.com Publicat en Motor-VAL Vist 329 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Imagen de archivo Imagen de archivo

Després de l'aturada de dues setmanes i el permís retribuït recuperable, Espanya ha tornat al seu estat d'alarma primigeni. La situació ha obligat milions de persones a reincorporar-se als seus llocs de treball físics i a desplaçar-se. Per a fer-ho són molts els que estan optant pel seu vehicle particular –la recomanació del govern és la d'utilitzar el transport privat sempre que siga possible–. No obstant això, fer-ho també pot comportar riscos. El comparador d'assegurances de cotxe acierto.com analitza com atenuar-los.

 

El manteniment del vehicle, assignatura pendent dels espanyols

Així i encara que el trànsit s'ha reduït més d'un 60% des de la declaració de l'estat d'alarma, encara són molts els espanyols que continuen usant el cotxe. La prevenció serà clau no sols per a evitar contagis, sinó per a estar segurs. És el cas, per exemple, de revisar el vehicle abans d'emprendre la marxa –sobretot per a aquells cotxes que han estat aturats durant la Setmana Santa–.

 

Comprovar la pressió dels pneumàtics, que els elements de seguretat es troben en bon estat, si la bateria ha perdut la seua càrrega... Són algunes recomanacions per a evitar els contratemps. I és que les avaries en carretera poden acabar ocasionant accidents greus, un risc encara major en l'actual conjuntura.

 

Per desgràcia, la posada a punt i manteniment del nostre vehicle és una de les assignatures pendents dels espanyols. De fet, les dades d'acierto.com revelen que fins a 1 de cada 4 no revisa el seu cotxe ni el prepara adequadament abans d'emprendre un viatge llarg. I fins a 2 de cada 5 admeten no realitzar les revisions estipulades pel fabricant del seu vehicle. Fins al 18% ignora quan realitzar-les.

 

En afegiment, quasi el 60% dels conductors tampoc canvia els seus pneumàtics a temps: el 46,2% ho fa després de recórrer amb ells més de 50.000 quilòmetres i el 11,7% després de superar els 65.000. Una xifra preocupant si tenim en compte que els experts establixen el límit al voltant dels 40.000 quilòmetres. Una realitat davant la qual el comparador acierto.com tracta de conscienciar.

 

La neteja del vehicle, fonamental

Desinfectar correctament el vehicle serà un altre punt fonamental, sobretot en aquelles superfícies en les quals el virus sobrevisca durant més temps, com l'acer i els plàstics (molt presents tant a l'interior com en l'exterior, i on és capaç de viure fins a tres dies). La freqüència també és important: l'ideal serà fer-ho cada vegada que ho utilitzem.

 

Per a aconseguir-ho eficaçment prestarem especial atenció a aquells elements que han estat en contacte directe amb les mans, com el volant, la palanca de fre, el canvi, els tiradors, els alçavidres, les palanques de llums, equips electrònics, etcètera. Sense oblidar les pantalles integrades. Les catifes, comandaments i claus són igualment importants.

 

Quant als productes més recomanables, el lleixiu, els productes amb alt percentatge en alcohol i el vinagre de vi blanc es postulen com els grans favorits. No es recomanen les solucions amb amoni sobre les pantalles, ni el peròxid d'hidrogen en determinades superfícies. Una altra mesura desitjable és la de ventilar el vehicle.

 

Com repostar amb seguretat

D'altra banda, haurem d'extremar les precaucions a l'hora de repostar: s'estima que en els polsadors dels assortidors habiten quasi tres milions de bacteris. Utilitzar guants d'un sol ús i tirar-los abans de tornar al vehicle serà fonamental. Per a pagar ho farem a través de la mampara de seguretat de la gasolinera, i preferentment amb targeta, evitant tocar qualsevol altre objecte.

 

Cotxe assegurat, conductor fora de perill

Per a acabar, el comparador d'assegurances de cotxe acierto.com recorda que no podem donar de baixa la nostra pòlissa durant la quarantena, "encara que no utilitzem el vehicle", recorda. I és que, si el nostre cotxe es veu embolicat en un contratemps i no tenim segur, haurem d'assumir els costos que ocasione.

 

Així ho estipula el Reial decret 8/2004 sobre la responsabilitat civil i l'assegurança en la circulació de vehicles de motor. De fet, donar de baixa el segur (llevat que el vehicle es done de baixa) implica incórrer en un delicte.

 

Així mateix i desmentint algunes faules que han circulat a través de les xarxes socials durant les últimes setmanes, en cas d'accident l'assegurança del cotxe sí que ens cobrirà. Fins i tot si ens estem desplaçant per alguna raó no contemplada per les autoritats. També recorda que és possible conduir amb el carnet i la ITV caducats, sempre que la seua vigència haja vençut durant l'estat d'alarma.

 

 

Modificat el Dimecres, 06 Mai 2020 15:53