Com és la millor escola infantil de Torrent? Bambú ens explica les claus del seu èxit

Dimarts, 02 Juny 2020 10:21 Escrit per  Publicat en Psicopedagogia Vist 545 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Sara Romero, directora de Bambú Sara Romero, directora de Bambú

Ja està tot preparat per a la reobertura del pròxim curs, baix les màximes condicions de seguretat, en el prestigiós centre bilingüe d'educació infantil Bambú.

 

La seua directora, Sara Romero, ens obri hui les portes del seu centre educatiu per a explicar-nos perquè, des del seu naixement, fa ja 12 anys, tantes famílies han confiat en aquesta escola.

 

Ens anem acostant a les seues instal·lacions, i ja percebem un dels seus atractius. Bambú no és una escola infantil habitual, sinó que, allunyada del soroll i la pol·lució, se situa en el cor del Vedat; conté més de 3.000 metres quadrats de natura, la qual cosa permet realitzar moltes de les seues activitats a l'aire lliure, ja siga a l'esplanada ensostrada, en la tranquil·la pineda, en l'immens pati de sòl embuatat, en l'hort, o en qualsevol de les seues restants zones exteriors. Tant és així, que totes les seues aules tenen eixida a l'exterior, la qual cosa representa un avantatge substancial en aquests temps en què es fa necessari el distanciament social.

 

Entrem a l'edifici principal. Resulta evident que en Bambú tot s'ha dissenyat amb afecte i professionalitat perquè els bebés cresquen feliços i assegurances, desenvolupant tot el seu potencial de manera natural.

 

Verónica Antelo, directora pedagògica del centre, ens explica que, en Bambú, han desenvolupat un projecte educatiu propi, Sunrise, basat en el millor de les metodologies pedagògiques actuals com la de María Montessori, Glenn Domen i Howard Gardner entre altres, afavorint el desenvolupament sensorial, motor i cognitiu, mitjançant les intel·ligències múltiples, del bebé, a través de dues llengües, espanyol i anglés, i incidix en què "tot això no seria possible sense un equip docent en contínua formació, que desborda professionalitat, alegria i tendresa cada jornada. Totes les famílies ho destaquen com una de les nostres fortaleses: les persones que treballen en Bambú disfruten, s'impliquen i els apassiona el seu treball, i aquest factor marca la diferència."

 

Durant el curs 2019/20 Bambú va afegir als seus serveis el treball d'experts en neurodesenvolupament infantil, a través de la Fundació Neuronest, convertint-se així en la primera escola infantil inclusiva de la Comunitat Valenciana.

 

Sobre els valors de Bambú, la seua directora, Sara Romero, comenta: "són molts els valors que transmetem dia a dia, però remarcaria tres: l'autonomia, fonamental perquè el bebé desenvolupe una adequada autoestima i, per tant, per al seu creixement personal; l'ecopedagogia, bàsica per a la cura i respecte del nostre món, i la solidaritat. Fa pocs dies, per exemple, impulsem una campanya solidària al costat de Creu Roja, coordinades amb l'àrea de Benestar social de l'Ajuntament de Torrent, per a ajudar a les famílies que els falten les necessitats bàsiques, a suportar les dificultats econòmiques acrescudes per aquesta pandèmia."

 

Quan preguntem pel preu de l'escola, Sara ens informa amb transparència de tarifes, descomptes, beques i subvencions. Ens sorprén que una escola de tant de prestigi coste tan poc: resulta fins i tot més econòmica que altres escoles de la zona: Bambú és un centre subvencionat per Conselleria, i el seu preu resulta assequible.

 

Hui hem conegut més de prop Bambú, una escola bilingüe, per a xiquets des dels 4 mesos fins als 3 anys, amb un excel·lent projecte educatiu, desenvolupat per un gran equip, que treballa valors en unes instal·lacions de qualitat, segures i en plena natura... tot això a un preu assequible, es pot demanar més?

 

Modificat el Dimarts, 02 Juny 2020 10:31