L'Hospital de Manises reforça la seua aposta per humanitzar la Unitat de Neonatologia

Dimecres, 02 Gener 2019 11:44 Escrit per  Publicat en Salut Vist 523 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Departament de Salut de Manises ha fet un pas més en el projecte d'humanització de l'assistència en la Unitat de Neonatologa. Fins ara, la Unitat permetia l'entrada de pares tot el dia excepte de 10 a 12 hores per a la realització de proves i neteja, ara, el Departament de Salut de Manises ha suprimit la restricció a aquest horari pel qual papàs i mamàs podran estar al costat del nounat les 24 hores del dia.

“La nostra Unitat Neonatal es regeix per una política de portes obertes, permetent i fomentant el contacte pares-fill/a i el mètode cangur tant per a xiquets i xiquetes que prenguen pit com a biberó. La separació pares-fill/a és molt dolorosa per als pares, els genera molta ansietat i fins i tot desconfiança en alguns casos. L'entrada lliure a la Unitat augmenta tant la confiança dels pares en el personal que atén els seus fills, com el seu grau de satisfacció general amb les cures que reben”, explica la doctora Inés Costa, cap del servei de Pediatria de l'Hospital de Manises.

En aquesta línia d'humanitzar aquest tipus de serveis, el Departament de Salut de Manises obrirà les portes de la Unitat a avis i germans que podran acompanyar al bebè durant una hora – entre les 17.00 a 18.00 hores- en companyia d'un dels progenitors. 

“Creiem que és important que els familiars més propers del nounat estiguen al seu costat des del primer moment. Els pares de xiquets prematurs sumen a l'angoixa i el temor per la internació la separació per temps prolongat d'altres fills i que es cree un distanciament. A més, l'experiència ha demostrat que la presència dels germans els permet a aquests conèixer i entendre el lloc on els pares i el nounat passen gran part del seu temps i li ajuda a comprendre la situació d'estar en un lloc internat”, indica la doctora Costa. 

La presència dels avis també és fonamental perquè punts els xiquets com els pares troben durant aquest període d'hospitalització en un ambient el més semblant possible a estar a la seua casa al costat del nucli familiar. Amb aquesta iniciativa es pretén que l'hospitalització no retarde l'inici del vincle que ha d'establir-se entre la família i el nounat, i fer participes als familiars de la cura del bebè mentre romanga hospitalitzat. 

Aquesta iniciativa està emmarcada en la humanització de l'assistència sanitària en el Departament de Salut de Manises amb la finalitat de donar millor resposta a les necessitats dels pacients i professionals, garantint una sèrie d'aspectes clínics-assistencials, de cures i de dignitat. Aquest tipus d'actuacions es realitzen en col·laboració amb els pacients i el seu entorn, i amb el conjunt dels professionals sanitaris del centre hospitalari.

Així, en el marc de millorar la Unitat de Neonatologia per a fer-la més adaptable a les necessitats dels usuaris, també es renovarà el material mobiliari per a fer més confortable l'acompanyament i l'estada dels familiars, a més d'altres actuacions més innovadores i tecnològiques que estan en procés en aquests moments. 

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dimecres, 02 Gener 2019 11:46