L'Hospital de Manises recomana als professionals de la música formar-se en tècniques de relaxació per a evitar lesions

Dilluns, 28 Gener 2019 14:30 Escrit per  Publicat en Salut Vist 642 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els professionals de la música estan exposats a moltes hores d'assajos, diferents postures per a tocar els instruments o nervis davant una audició. L'ansietat escènica, l'estrès o l'angoixa són algunes de les patologies que poden presentar-se en un músic o artista al llarg de la seua carrera professional. El psicòleg clínic de la Unitat de Medicina de la Música i de les Arts Escèniques de l'Hospital de Manises, Guillermo Dalia, explica que “per a evitar aquestes situacions que poden derivar en problemes físics cal estar formats en tècniques de relaxació, especialment l'aplicada o muscular que és la més efectiva per als músics”.

 

Hi ha situacions en la carrera d'un músic on aquestes tècniques tenen més rellevància, com quan s'està damunt de l'escenari i o en una audició. Per als professionals de la música els exercicis de relaxació són importants perquè la majoria dels músics tibant molt i malament els músculs del cos, sobretot els que estan en contacte amb un instrument i es troben en una situació de pressió, i aplicar està tècniques els evitaria lesions i problemes d'ansietat. Per al doctor Dalia, “els professionals que apliquen la relaxació muscular redueixen la tensió i ansietat, milloren significativament la interpretació i tenen major flexibilitat en el seu cos per a l'execució musical”.

 

El psicòleg clínic de la Unitat de Medicina de la Música i de les Arts Escèniques apunta que “l'important és practicar la relaxació des dels primers anys que s'inicia en la música perquè s'aprenguen les tècniques i es convertisca en un hàbit automàtic que es practique en qualsevol activitat musical”. L'ansietat i una mala postura poden provocar problemes musculars com a contractures, tendinitis, distonías o dolors crònics pel que és necessari la realització d'exercicis que reduïsquen aquest estrès muscular.

 

La Unitat de Medicina de la Música i les Arts Escèniques compta amb un equip de psicòlegs que en col·laboració amb la resta dels professionals, com rehabilitadors, traumatòlegs, dermatòlegs, o fisioterapeutes, realitzen un diagnòstic del professional per a previndre i ajudar a adoptar les estratègies necessàries per a afrontar totes les situacions que poden generar l'ansietat, l'estrès o l'angoixa escènica.

 

  

Informa Nou Horta. Salud

Modificat el Dilluns, 28 Gener 2019 14:32