100 anys viscuts amb salut i optimisme

Dilluns, 04 Març 2019 14:06 Escrit per  Sobrino de Mercedes Álvarez Publicat en Salut Vist 778 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'augment de la longevitat al nostre país és un fet evident, millors hàbits higiènics, alimentosos i d'exercici físic i intel·lectuals, juntament amb múltiples avanços mèdics, fan que envellir més i millor siga cada vegada més habitual.

 

Treballar amb persones majors, compartir amb ells les seues vivències i poder ajudar-los a finalitzar la seua etapa amb la major qualitat possible, resulta un fet molt gratificant, com ho és en el nostre cas. En Saba Xest, comptem amb gent molt longeva, la que major edat ha aconseguit amb nosaltres està a punt de complir els 105 anys, el mes vinent de març. Es diu Mercedes Álvarez i fa un temps va compartir amb nosaltres una part de les seues àmplies vivències.

 

Em dic Mercedes Álvarez, vaig nàixer a Madrid el 28 de març de 1914. En la meua vida va haver-hi moments en els quals vaig passar molta fam, sobretot en temps de Franco, tant, que per la nostra ideologia tota la família, els meus pares, germana i jo ens vam venir a Benicàssim, més tard ens traslladem a Cullera, on va morir el meu pare. Ens quedem jovenetes amb la meua mare fins que la meua germana es va casar i es va anar a viure a Albacete, i després a Castelló, on més tard ens aniríem també la meua mare i jo, que mai em vaig casar. Tota la meua vida he sigut modista, anem, he estat tot el meu temps “entre costures”, i ajudant en el que podia, en tots aquests anys mai he oblidat els temps que hem passat, però tampoc he oblidat l'important que ha sigut la meua família per a mi, sempre junts.

 

En 2012 vaig decidir juntament amb els meus nebots ingressar en Savia Xest, ací en la residència estic molt bé, ja que són uns altres temps. Ací em sent segura i cuidada, fins m'he operat de cataractes, no obstant això, mai oblidaré les coses que he presenciat perquè aquestes han marcat la meua vida tant per a bé com per a mal. Ah i això sí, el 28 març d'enguany complisc 105 anys, i ho celebraré amb la meua família i els meus companys!

 

 

Escrit pel nebot de Mercedes Álvarez

 

Centre Residencial SAVIA • 15 centres a la província de València · Tel: 900 920 228 · www.saviaresidencias.es

 

Modificat el Dilluns, 04 Març 2019 14:10