Institut Mèdic Ricart t'ajuda a prevenir el càncer de pell amb una tècnica que analitza a l'instant les pigues sospitoses

Dimecres, 13 Març 2019 10:27 Escrit per  Publicat en Salut Vist 464 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La pujada de temperatures ve acompanyada de major radiació solar i també alerta sobre la importància de sol·licitar cita amb el dermatòleg per a la revisió de qualsevol variació en la pell, sobretot de les pigues, principals indicadors del melanoma. La Doctora Rebeca Bella, Directora Mèdica d'Institut Mèdic Ricart en avinguda del Vedat número 147 a Torrent assegura que és possible prevenir el càncer de pell protegint la pell des de la infància i revisant les pigues cada 6 mesos.

 

Un diagnòstic per al qual l'especialista utilitza la tecnologia Fotofinder que permet i verificar de forma instantània l'estat de totes les pigues del cos. Aquest tipus de revisió, que dia d'avui és la tècnica més eficaç per al diagnòstic precoç del melanoma, és un mètode molt ràpid i a més està contemplat en el pla de salut de les principals companyies asseguradores.

 

Perfil de risc del melanoma

Existeixen una sèrie de criteris que tots hem de tenir en compte a l'hora de catalogar a les persones més vulnerables de patir melanoma ( càncer de pell). En aquests casos es fa obligatòria la revisió dermatològica de forma periòdica:

Antecedents familiars de melanoma

Haver patit un melanoma

Tenir 50 o més pigues atípiques

Haver patit cremades solars durant la infància i joventut o haver fet ús continuat de llums UVA.

Pertànyer al fototipo de pell clar (persones amb cabells rossos, pèl-roig, ulls clars)

La Regla del ABCDE És una regla molt senzilla, que podem posar en pràctica en qualsevol moment.

Segons marca la infografia, hem d'examinar l'asimetria, vores, color, diàmetre i contrastar l'evolució de les nostres pigues. Davant qualsevol alteració, fins i tot molèstia en una piga, hem de demanar cita immediatament en el dermatòleg.

 

 

Dermatoscòpia digital per a la revisió de pigues

Localitzar, veure, i observar l'evolució de les pigues, és la tècnica dermatològica que possibilita comprovar el grau de perillositat d'aquests, i el mètode Fotofinder determina de forma instantània si patim càncer de pell. La Doctora Rebeca Bella assenyala que és l'eina més precisa que existeix en l'actualitat per a la prevenció del melanoma, i la detecció precoç d'un altre tipus de lesions cutànies per a poder evitar la seua extirpació. Monitora i analitza de forma instantània totes les pigues, o lesions cutànies pigmentades que presenten els pacients, i obté un llistat de fotografies dermatoscòpiques d'alta definició des de diferents angles. El seu programari d'emmagatzematge i gestió d'imatges possibilita un estudi comparatiu en les següents revisions per a comprovar in situ l'evolució real de les alteracions. És garantia de medicina predictiva al cent per cent al servei de tots els veïns de Torrent. ja que és una de les principals tècniques metgesses que permeten la detecció precoç del càncer, en aquest cas, de pell. Però, a més, la dermatoscòpia digitalitzada. La Unitat de Dermatologia d'Institut Mèdic Ricart compta també amb un equip de dermatòlegs especialitzats i cirurgians plàstics que de forma conjunta posen en marxa protocols mèdics personalitzats davant qualsevol lesió sospitosa que requerisca extirpació. Realitzen proves d'imatge, duen a terme l'estudi del gangli sentinella i realitzen segons el cas un estudi genètic del pacient.

 

 

Institut Mèdic Ricart: Avinguda al Vedat, 147 Torrent. Demane la seua cita en el: 960 619 002 - Whatsapp: 647 591 423 - 1a visita de medicina estètica gratuïta

www.institutomedicoricart.com · instmedricart · Concert amb les principals companyies asseguradores.

 

Modificat el Dimecres, 13 Març 2019 10:32