El Consell de Participació

Dilluns, 20 Mai 2019 09:52 Escrit per  Silvia Parra Publicat en Salut Vist 574 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En els Centres Residencials Savia un dels seus principals principis és que els seus residents participen de forma dinàmica i activa en el dia a dia i en les decisions i canvis que es produeixen en la residència. 

 

Entendre que són els Consells de Participació per part de l'equip multidisciplinari d'una residència és primordial per a garantir el dret de participació dels residents o dels seus representants legals en la gestió d'un centre residencial.

 

El sistema de participació dels usuaris s'implanta a través del Consell de participació, integrat pels representants dels usuaris/as i la Direcció del centre. Per a poder garantir el procés d'elecció dels membres del Consell, la direcció dels centres residencials Savia ha d'establir els mecanismes necessaris per a garantir un desenvolupament correcte de les eleccions.

 

Les convocatòries es realitzen pel Consell almenys cada dos anys, aquestes convocatòries han d'expressar el termini hàbil per a la representació de les candidatures, regulant-se i arbitrant-se el procés electoral per una Junta Electoral formada pel resident més antic, el de major edat i el més jove. Una vegada realitzades les eleccions generals entre els representants dels residents, es formalitzarà la sessió constituent del Consell de Participació que estarà format per la Direcció del Centre, Treballador/a Social, President/a, Secretari/a i els/as Vocals.

 

Els Consells es reuniran, almenys, una vegada al trimestre en sessió ordinària. Es podran realitzar tantes sessions extraordinàries com s'estime oportú i la urgència dels temes a tractar així ho requerisquen.

 

Quins temes tracten els nostres majors? En els Consells els temes dels quals es parla i debat són en general, el menjar que se'ls serveix diàriament, les activitats i excursions que es realitzen, la neteja del centre, l'ús de les zones comunes i la convivència entre els residents i el personal que treballa en la residència. Els professionals que participen en l'assemblea van explicant a poc a poc els dubtes que els sorgeixen als residents. Realitzar aquestes assemblees trimestralment serveixen per a fomentar la participació, integrar a nous residents i poder donar forma i resposta a les opinions i inquietuds dels nostres residents, ja que per a l'equip de Saba és molt important que els nostres majors senten que en la seua nova llar també poden aportar les seues idees i col·laborar en què el funcionament diari millore dia a dia.

 

Oferir una òptima qualitat dels nostres serveis és essencial per a nosaltres, i és per aquest motiu que els Consells de Participació ens serveixen per a treballar amb gran entusiasme i esforç per a retornar i transmetre aqueix compromís, responsabilitat, tranquil·litat, respecte, harmonia i il·lusió per fer un treball ple de qualitat humana cap als nostres residents.

 

 

Silvia Parra, treballadora Social de Savia Cabanes

 

Centre Residencial SAVIA • 15 centres a la província de València · Tel: 900 920 228 · www.saviaresidencias.es

 

 

Modificat el Dilluns, 20 Mai 2019 10:13