La Ruta de la Salut de la Diputació arribarà a 84 municipis valencians

Dijous, 11 Juliol 2019 20:47 Escrit per  Publicat en Salut Vist 474 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Coincidint amb l'arribada del mes de juliol arranca la Ruta de la Salut 2019 de la Diputació de València, que en aquesta sisena edició recorrerà 84 municipis de la província fins a novembre. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l'Hospital General de València i acosta a les veïnes i veïns de les comarques la possibilitat si es fes una revisió mèdica i assistir a diferents xarrades en les quals aprenen a cuidar-se i prevenir malalties.

 

Els quasi 50 professionals que participen en aquesta ruta (infermers, nutricionistes i fisioterapeutes) ja han començat a traslladar-se als primers municipis, entre les 17 i les 20 hores, per a oferir aquest servei gratuït a tots els ciutadans que vulguen acostar-se a les instal·lacions que proporciona cada ajuntament. La Diputació destina una partida d'una mica més de 100.000 euros a aquest programa que prevé, forma i informa perquè la societat siga més responsable amb la seua salut.

 

Aquest servei de salut, programat i preventiu, incrementa cada any el nombre d'instàncies que rep la Diputació per part dels consistoris. La Ruta de la Salut permet a les veïnes i veïns dels pobles de les comarques valencianes compartir experiències amb el personal sanitari fora de l'hospital o dels centres de salut, amb temps per a aclarir els seus dubtes d'una manera més distesa.

 

 

Les proves 

Enguany els professionals sanitaris impartiran xarrades sobre obesitat, nutrició, diabetis i exercici físic; factors de risc cardiovascular: prevenció del ictus i l'infart; malalties respiratòries: EPOC, apnea del somni, la grip i la vacunació i sobre osteoporosi, artrosi i altres malalties reumatològiques i dels ossos.

 

En paral·lel a les xarrades, els ciutadans podran passar per les diferents estacions de la ruta, com la del càlcul de risc cardiovascular on, entre altres proves, es pren la tensió i es practiquen glucèmies i electrocardiogrames. O la de pneumologia, on poden sotmetre's a espirometries i cooximetries i vacunar-se contra la grip.

 

En el servei de reumatologia es calcula el risc de fractura òssia i osteoporosi i s'ofereixen consells per a prevenir-la. I en reanimació cardiopulmonar s'ensenya l'ús de desfibril·ladors automàtics, sempre que l'ajuntament en qüestió el sol·licite.

 

Quant a l'estació dietètica, els professionals donen consells de nutrició i exercici físic, sense descurar el control de la massa corporal. El programa inclou, a més, una taula informativa sobre hàbits saludables. 

 

 

Informa Nou Horta. Salut

Modificat el Dijous, 11 Juliol 2019 20:53