Cuidar amb la família

Dilluns, 15 Juliol 2019 13:46 Escrit per  Rubén Darío Martínez Jurado* Publicat en Salut Vist 442 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Suport i intervenció familiar en persones majors és un concepte, sobre el qual, des dels Centres Residencials Savia s'ha vist necessari treballar. Aquest concepte, fa referència a l'important paper de suport que són les famílies per als nostres residents, i que tracta de donar suport i intervenir conjuntament per a desenvolupar un procés òptim en la vida de les persones majors dins de les residències, així com un acompanyament per a les seues famílies.

 

Moltes vegades, les famílies trien allotjar als seus sers estimats en les nostres residències amb la finalitat que reben una atenció especialitzada. Quan això succeeix, les famílies adquireixen un rol decisiu en tot el procés, oferint afecte familiar i col·laborant amb la cura dels seus familiars; sota aquesta premissa, cal recalcar que el fet que les persones majors siguen ateses en un Centre Residència Savia no requereix un abandó familiar.

 

Són diverses l'emocions i sentiments que es generen davant cada ingrés i durant cada estada, moltes vegades, aquests són positius i unes altres, en canvi, són negatius; d'ací la necessitat de donar suport i intervenir amb les famílies en tot el procés i d'una manera continuada. 

 

Conèixer aquest procés i identificar-lo és molt important per al bon funcionament i la integració del resident i els seus familiars en les rutines de cada centre. 

 

Veient això com una necessitat i un benefici per a aquestes persones, des de Centres Residencials Savia, es crea un programa de suport i intervenció familiar, amb la finalitat d'ajudar i facilitar eines adequades a les famílies. En moltes ocasions, la particularitat de cada resident fa que requerisca d'unes cures específiques i per als quals és molt important la càrrega emocional d'aquests. Es genera així, un canvi de rols i rutines que no solament afecten les persones majors, sinó que també afecten els seus familiars.

 

Per això, es crega aquest programa, que en Centres Residencials Savia tenim molt present i que s'ofereix a tots els familiars de cadascun dels nostres residents.

 

Dins d'aquest programa, principalment es treballa, de mà de personal qualificat per al seu desenvolupament com a psicòlegs, animadors socioculturals i fisioterapeutes; el relatiu a la part emocional i l'enfortiment d'aquest vincle afectiu entre els residents i els seus familiars.

 

La manera de desenvolupar aquest programa en els nostres centres, és a través d'activitats d'estimulació cognitiva, estimulació sensorial i psicomotricitat, a més de tota mena d'activitats socioculturals i d'animació convivencial, en les quals es convida a les famílies a formar part activa d'elles i és, mitjançant aquestes activitats, com aconsegueixen, a més d'incidir sobre el vincle emocional que moltes vegades es va perdent; aprendre eines de treball per a realitzar amb els seus familiars, a més d'observar i conèixer, no solament els beneficis d'aquests, sinó com es treballa, des dels nostres centres els aspectes psicològics, psicomotrius, socials i relacionals.

 

D'aquesta manera, el programa de suport i intervenció familiar que es treballa des dels Centres Residencials Savia, és una aposta segura per a facilitar les eines adequades a les famílies i mantenir i/o millorar els vincles afectius entre aquestes i els nostres residents.

 

 

*Psicòleg Savia Xirivella

Centre Residencial SAVIA • 15 centres a la província de València · Tel: 900 920 228 · www.saviaresidencias.es

 

Modificat el Dilluns, 15 Juliol 2019 13:49