Més del 25% de les espanyoles no canvia els seus hàbits d'higiene íntima a l'estiu

Dilluns, 15 Juliol 2019 14:18 Escrit per  INTIMINA Publicat en Salut Vist 496 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Desconnectar de la rutina diària és el més comuna en el període estival però no hem d'oblidar cuidar la nostra salut, tant externa com íntima. A l'estiu, els contrastos de temperatura i els banys en piscines poden alterar el nostre pH vaginal i provocar certes infeccions. Per això, implementar uns hàbits d'higiene per a prevenir possibles molèsties durant aquesta època és primordial. No obstant això, segons l'estudi  elaborat per INTIMINA, companyia que ofereix la primera i única gamma dedicada a cuidar els aspectes de la salut íntima femenina, el 26% de les dones diu no canviar les seues cures a l'estiu, mentre que quasi el 40% afirma dutxar-se més sovint i el 35% assegura utilitzar més tampons en aquesta època de l'any.  

 

pH vaginal i com mantenir-ho equilibrat

La vagina és una de les parts més sensibles del cos de la dona. No obstant això, té una gran capacitat i és que es “neteja” a si mateixa gràcies a la secreció de fluids naturals i a un ecosistema de bacteris protectors que ajuden a evitar possibles infeccions.

 

El pH vaginal expressa el grau d'acidesa i alcalinitat de la vagina. Les mesures oscil·len entre un 0 a 14. Un pH per davall de 7 és àcid i per damunt d'aquesta xifra és alcalí. Mantenir-ho en equilibri, entre un 3,8 i 4,5, és indispensable per a la salut de la dona, ja que afavoreix el creixement de bacteris benignes, i prevé possibles infeccions i malalties que ocorren quan el seu grau d'acidesa disminueix. 

 

Com evitar les infeccions associades als tampons a l'estiu

L'ús del mateix tampó durant molt de temps en el dia augmenta considerablement el risc de patir una alteració del pH o infeccions. D'acord amb les dades de l'enquesta, més de la meitat de les dones espanyoles afirma usar tampons (53%). 

 

D'altra banda, l'exposició prolongada a compreses humides també pot irritar la teua pell i córrer més risc de desenvolupar una infecció. Per això, és recomanable utilitzar productes com les copes menstruals. De fet, segons l'enquesta, un 76% de dones les coneix, un 14% ja les usa, i un 48% estaria disposada a utilitzar-les a l'estiu. 

 

“Aquest nou mètode de protecció revolucionari, com la Lily Cup, destaca pels seus innombrables beneficis: no irrita ni produeix sequedat gràcies a la seua silicona de grau mèdic, respecta l'equilibri íntim i es pot portar posada fins a 12 hores, fins i tot banyant-se a la platja o la piscina”, afirmen els experts de INTIMINA.

 

5 consells per a cuidar el pH vaginal 

1. Cura amb les piscines. A l'estiu se sol passar moltes hores amb el vestit de bany humit i això provoca alteracions del pH. El recomanable és canviar-ho com més prompte millor per a eliminar residus de clor que continguen possibles bacteris.

2. Dutxa't regularment. És recomanable llavar sempre la part exterior de la vagina amb productes per a la cura íntima, i evitar utilitzar sabons normals, dutxes o xampú, ja que pot alterar la flora natural i la seua acidesa. 

3. Utilitza roba de cotó. Triar bé la teua roba interior és indispensable per a evitar possibles molèsties i infeccions en la teua zona íntima. Et recomanem evitar utilitzar roba molt ajustada o antitranspirant. La humitat i la calor són un dels principals enemics per a la teua vagina.

4. Usar protecció en les relacions sexuals. Quan el semen, amb un pH de 7,1 i 8, entra en contacte amb la vagina pot modificar el seu equilibri natural. Els preservatius no solament protegeixen el teu cos de les malalties de transmissió sexual més comunes durant les relacions íntimes, també eviten un altre tipus d'infeccions, com la vaginosi bacteriana. 

5. Mantingues una dieta saludable. Tenir una dieta equilibrada i beure molta aigua és indispensable per a mantenir la salut vaginal. Les fruites són ideals, ja que, pel seu alt contingut d'aigua, ajuda a netejar el cos de toxines. 

 

 

Informa Nou Horta. Salud

Modificat el Dilluns, 15 Juliol 2019 14:23