L'Hospital General de València rep el Segell de qualitat en informació al pacient amb càncer de mama

Dimecres, 31 Juliol 2019 12:53 Escrit per  Publicat en Salut Vist 437 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La secretària autonòmica de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Isaura Navarro, ha fet lliurament del Segell de qualitat en informació al pacient amb càncer de mama al servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital General de València.

 

Aquest segell està desenvolupat per Fundamed i la Fundació Eco, que compten amb el suport de Lilly, per a reconéixer la qualitat de la informació que es presta a aquests pacients. Així doncs, en l'acte han estat presents, a més del director gerent de l'hospital, Enrique Ortega, el president de la Fundació ECO, Vicente Guillem, i el gerent de Relacions Institucionals de Lilly, Jorge Santander.

 

Navarro ha destacat que aquest segell demostra la qualitat i excel·lència del Servei d'Oncologia del General de València. “La xarxa pública sanitària valenciana disposa de recursos de la major qualitat i la millor tecnologia per a atendre els pacients oncològics i també treballa cada dia per a oferir una atenció més humana i personalitzada. Per a això és fonamental que el pacient dispose de la informació necessària al llarg de tot el seu procés assistencial”, ha assenyalat.

 

En el mòdul específic de càncer de mama d'aquest segell s'han considerat una sèrie d'indicadors que mesuren la satisfacció del pacient i valoren la qualitat de la informació que s'ofereix i la informació assimilada abans del diagnòstic, durant el tractament i després del tractament.

 

“Proporcionar una informació necessària i comprensible per al pacient, així com que conega els mitjans i les teràpies disponibles, és clau perquè comprenga la seua situació i col·labore durant tot el seu procés. Una bona comunicació ajuda al fet que se senta acompanyat a l'hora d'enfrontar-se a la malaltia i a millorar la seua qualitat de vida, fins i tot després d'haver-la superat”, ha afegit la secretària autonòmica.

 

El cap del servei d'Oncologia Mèdica, Carlos Camps, ha arreplegat aquest segell de qualitat i ha subratllat la importància que els professionals proporcionen el suport necessari a aquests pacients d'acord amb les seues necessitats concretes.

 

“És el nostre deure oferir una assistència d'excel·lència perquè la qualitat es basa no solament en l'acreditació dels millors professionals i la seua posada al dia constant, sinó en tot allò que oferisca facilitats als malalts i als seus familiars. Per això, en el nostre servei és especialment important el suport emocional, social i psicològic”, ha destacat Camps.

 

 

11.000 consultes a l'any

En 2018 el Servei d'Oncologia Mèdica va atendre aproximadament 11.000 consultes (2.000 casos nous i 7.000 revisions) i a l'hospital de dia es van dur a terme 10.000 tractaments quimioteràpics en jornada de matí i vesprada.

 

La setmana passada la consellera de Sanitat visió l'ampliació de l'hospital de dia oncològic, que ha permès redistribuir l'espai per a oferir major confort i intimitat als pacients i als seus familiars.

 

Aquesta remodelació es va fer amb l'objectiu que es dispose de més espai entre lloc i lloc perquè estiguen més relaxats i en un ambient més amable durant el temps que han de romandre a l'hospital de dia.

 

 

Informa Nou Horta. Salut

Modificat el Dimecres, 31 Juliol 2019 13:09