Robots i actors per a formar als professionals de Manises en donació i trasplantaments d'òrgans

Dijous, 06 Febrer 2020 12:04 Escrit per  Publicat en Salut Vist 484 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Departament de Salut de Manises ha realitzat el curs “Simulació Clínica i Trasplantament. Com millorar la nostra pràctica assistencial?”, un exercici que permet als professionals sanitaris recrear un cas simulat amb un alt grau de realisme per a millorar les seues habilitats i destreses clíniques en escenaris semblants als reals sense posar en risc als pacients. En concret, l'Hospital de Manises ha format als seus empleats en donació i trasplantaments d'òrgans, en tallers en els quals s'han simulat casos reals amb maniquins per al diagnòstic i valoració de possibles donants, i entrevistes familiars per a aprendre tècniques de comunicació de males notícies i en cas de possible donació.

 

En aquesta formació s'han explicat les fases del procés de donació, des de la identificació dels òrgans aptes per a ser donats o l'extracció dels mateixos sense que es deterioren. A més, els participants en el curs han aprés tècniques comunicatives i relacionals amb actors que simulen familiars per a sol·licitar la donació dels òrgans. Aquest tipus d'iniciativa serveixen també per a millorar la humanització i el tracte percebut pels pacients i el seu entorn, en la línia de l'objectiu estratègic del Departament de Salut de Manises.

 

“La simulació clínica és un mètode molt eficaç en la preparació i entrenament dels professionals sanitaris en el maneig d'esdeveniments crítics. A més de millorar la qualitat assistencial, aquestes activitats permeten integrar la presa de decisions amb el treball en equip, fomentant l'excel·lència del nostre personal mèdic”, explica Concepción Cortés, coordinadora de l'Àrea d'Humanització del Departament de Salut de Manises.

 

La simulació clínica permet als professionals entrenar-se i millorar substancialment el seu rendiment per a enfrontar-se a casos greus i complexos, situacions en les quals es disposa de poca informació en aquest moment, i en les quals el temps per a aplicar la intervenció apropiada és essencial per a aconseguir un resultat favorable.

 

El Departament de Salut de Manises està realitzant una clara aposta per la formació dels seus professionals perquè estiguen al dia de les novetats i de les tècniques més innovadores del seu sector, que permet alhora oferir una millora assistència a les persones que cada dia acudeixen al Departament.

Modificat el Dijous, 06 Febrer 2020 12:06