Què és exactament el Covid-19 i com podem previndre el seu contagi?

Dimecres, 11 Març 2020 13:53 Escrit per  Diana Gimeno Publicat en Salut Vist 878 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Es tracta d'un nou tipus de coronavirus que va aparéixer per primera vegada a desembre de l'any passat a la província de Wuhan, Xina. És una afecció respiratòria que es pot transmetre d'una persona a altra.

 

Actualment, encara es desconeix el seu origen, i, segons l'OMS, l'índex de letalitat del nou coronavirus entre els contagiats a Wuhan se situa en un 2 i 4 %, mentre que fora d'aquesta àrea es redueix al 0,7%.

 

Els principals símptomes són:

- Goteig nasal, tos, dolor de cap i gola

- Fatiga, calfreds i malestar general

- Febra i dificultat per a respirar

 

Evidentment, si pateixes alguna malaltia prèvia, especialment si és respiratòria, has d'estar molt atent o atenta i al mínim dubte d'un d'aquests símptomes, telefonar al número d'emergència de la Comunitat Valenciana: 900 300 555. No assistir a Urgències o centres hospitalaris per tal d'evitar el contagi a altres persones amb distintes patologies.

 

Què mesures he de prendre per a evitar el contagi?

Primerament i indispensable, seguir els consells establits per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), tals com llavar-se les mans amb freqüència (bé siga amb aigua i sabó o desinfectant de mans), evitar els llocs públics amb gran afluència i no realitzar viatges si tens algun dels símptomes anteriorment dits.

 

Una persona pot contagiar-se d'altra que tinga el Covid-19 mitjançant gotícules que procedeixen del nas o de la boca. Per això és molt important mantindre una distància prudencial d'aquella persona que estiga malalta (1 metre).

 

Una altra recomanació que cal tindre en compte és cobrir-se la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador quan vages a tossir o esternudar. D'aquesta manera evitaràs la propagació del virus, ja que si ho fas amb les mans, podràs contagiar-ho a aquelles persones que toques o a aquelles persones que toquen els mateixos objectes que tu has utilitzat.

Modificat el Dimecres, 11 Març 2020 14:23