Com adaptar-se al confinament si hi ha xiquets autistes a casa

Dijous, 02 abril 2020 13:50 Escrit per  Hospital de Manises Publicat en Salut Vist 515 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El confinament de la població declarat per l'Estat d'Alarma per la pandèmia del Covid-19 és complicat per a grups d'especial feblesa amb major prevalença de malalties mèdiques i vulnerabilitat neurobiològica com poden ser els xiquets amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, la Unitat de Neurorehabilitació Infantil de l'Hospital de Manises ha elaborat un Manual de resistència per a les famílies de xiquets amb aquesta mena de trastorn per a secundar-les amb rutines i activitats diàries.

 

En aquest Manual, els especialistes de la Unitat de Neurorehabilitació Infantil plantegen algunes recomanacions, pautes i idees per a ajudar als familiars amb xiquets amb TEA i puguen adaptar-les al seu dia a dia. Les famílies que vulguen descarregar aquest contingut poden fer-lo a través d'aquest enllaç.

 

La guia compta amb materials educatius i interactius com un calendari de març i abril, exemples d'activitats sensorials, activitats de logopèdia adaptada o l'elaboració d'un diari de confinament. L'objectiu és oferir informació per a planificar una rutina per a treballar amb els xiquets basada en activitats que estimulen la interacció. En aquest Manual s'oferixen treballs per a realitzar en taula, jocs "estructurats" i "no estructurats", tasques manipulatives o jocs de moviment o rutines d'higiene i alimentació.

 

Unitat de referència
El Departament de Salut de Manises va posar en marxa la primera Unitat de Neurorehabilitació Infantil especialitzada en trastorns del desenvolupament integrada en 2012 en un hospital públic valencià que oferix tractaments a xiquets amb Dany Cerebral i Trastorn de l'Espectre Autista a més de realitzar diagnòstic diferencial de TEA. Actualment, la Unitat està atenent 25 menors entre 1 i 15 anys amb Dany Cerebral i amb 75 xiquets de fins als 6 anys amb Trastorn de l'Espectre Autista.

 

La Unitat està situada en el Centre d'Especialitats de Mislata en el complex de l'Hospital Militar. Disposa d'una àrea de 250 metres quadrats totalment adaptats a les necessitats dels més xicotets. Es tracta d'una zona reformada que inclou saldes de teràpia i joc, un equipament nou i adequat a les necessitats de la intervenció segons els manuals de bones pràctiques de AETAPI i l'Institut Carles III.

Modificat el Dijous, 02 abril 2020 13:51