IBV dissenya una pantalla de protecció facial ergonòmica per a centres sanitaris i residències

Dimecres, 08 abril 2020 13:30 Escrit per  IBV Publicat en Salut Vist 364 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Institut de Biomecànica (IBV), centre tecnològic de referència en salut, benestar i qualitat de vida de les persones, continua posant en marxa diferents iniciatives per a ajudar davant l'emergència provocada pel coronavirus, en les quals està treballant des de l'inici de la crisi sanitària.

 

Una de les accions empreses des d'IBV, en aquesta situació d'urgència, ha sigut el disseny de pantalles de protecció facial per a professionals en contacte amb persones afectades pel coronavirus, comptant amb el suport de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

 

IBV se suma amb aquesta acció a una iniciativa de cooperació entre la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines i la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris. "Hem respost des del centre tecnològic al repte de facilitar les donacions de pantalles de protecció facial que complisquen criteris de seguretat; també hem dissenyat el nostre propi model de pantalla, de molt baix cost, que oferim lliurement per a ajudar als nostres professionals durant la crisi del COVID-19", ha assegurat el Director de l'IBV, Javier Sánchez Lacuesta.

 

Ergonòmica i resistent

La pantalla de protecció facial dissenyada per IBV consta d'una diadema ajustable per a cada usuari i una làmina transparent que protegix la cara. Presenta una curvatura ergonòmica en la seua part inferior que facilita la mobilitat en posició de flexió de coll, deixant espai en la seua part superior per a prevenir la condensació.

 

És d'un pes molt reduït i la seua fabricació és senzilla perquè consta només de dos elements que s'assemblen molt fàcilment. És reciclable, de gran rigidesa i transparència, i posseïx alta resistència a l'impacte, a la deformació tèrmica o a la intempèrie, entre altres propietats.

 

Aquest disseny complix amb els criteris tècnics i de seguretat establits en el protocol articulat des de la Generalitat Valenciana. Les noves pantalles estan sent fabricades amb màquines de tall per làser en les mateixes instal·lacions d'IBV, que espera donar més de 10.000 unitats en els pròxims dos mesos a centres sanitaris i residències de la Comunitat Valenciana.

 

Les pantalles de protecció dissenyades per IBV mostren el missatge "GRÀCIES", que s'inclourà també en la resta de productes dissenyats per l'IBV per a lluitar contra el coronavirus. Així, "l'IBV vol rendir un xicotet homenatge a tot el personal sanitari i a la resta de professionals en contacte amb persones afectades pel coronavirus, que sempre, però especialment en aquests dies tan difícils per a tots, estan cuidant de tots nosaltres", ha afegit la responsable de Processos i Estratègia de l'IBV, Erika Martino.

 

Noves accions

IBV continua treballant en col·laboració amb hospitals, universitats, altres entitats i empreses, en projectes de desenvolupament ràpid de productes sanitaris i equips de protecció homologats, així com d'altres solucions innovadores, sempre vetlant per la seguretat d'ús, amb la intenció d'oferir-los en el termini més breu possible.

 

"Des de l'IBV estem molt orgullosos de poder contribuir amb la nostra activitat, posant les nostres capacitats, coneixements i infraestructures, juntament amb la resta de centres de REDIT i en col·laboració amb l'administració pública, a frenar aquesta pandèmia i contribuir a mitigar els seus efectes, presents i futurs", ha conclòs Erika Martino.

Modificat el Dimecres, 08 abril 2020 13:31