El dia a dia de les residències durant l'estat d'alarma

Dimecres, 06 Mai 2020 12:52 Escrit per  Savia Publicat en Salut Vist 376 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les residències de tercera edat han sigut i continuen sent un dels focus informatius de la crisi de la COVID-19. Des que es va declarar l'estat d'alarma el 14 de març, s'han abocat infinitat de faules i desinformacions a totes les residències. És necessari ser conscients del gran nombre d'aquesta mena d'instal·lacions que hi ha a Espanya i valorar el bon fer i la correcta gestió de la crisi en la majoria d'elles.

 

És una obvietat però les residències viuen per i per a cuidar dels majors, amb major afany en aquest escenari tan complex provocat per la propagació de la COVID-19. Una vegada ingressen en un centre, l'únic objectiu de tots els treballadors és brindar-los la qualitat més gran de vida i la màxima protecció.

 

Complir aqueixa meta exigix a totes les residències a ser rigorosos, professionals i conscients de la realitat. Cada dia que passa cap a la normalització és una batalla guanyada al virus. A poc a poc es va recobrant la normalitat en una gran part de les residències. Extremant les precaucions sanitàries, dotant i formant, tant a residents com a treballadors, d'equips de protecció (màscares, EPIS, pantalles protectores, gels desinfectants...) s'estan tornant a realitzar activitats i tallers quotidians que, fins abans de la crisi, marcaven el dia a dia. En aquesta volta a la rutina, a més de les proteccions individuals, també s'està augmentant la distància de seguretat entre residents. S'evita el seu contacte per a prevenir qualsevol possible contagi. També s'estan fent rutines d'exercici actives, cada fisioterapeuta atén de manera individualitzada a cada resident per a evitar les concentracions en un mateix espai.

 

Cal ser coneixedors que ningú estava preparat per a un fenomen pandèmic d'aquestes característiques, que ha posat al sistema sanitari a la vora del col·lapse. I aquesta situació ha portat a les residències de majors, a jugar un paper essencial. Des de Centres Residencials Savia, implementem en el seu moment una bateria de mesures que ens va permetre avançar-nos a la fase més incisiva de la crisi. Ara, baix la supervisió de les autoritats de Sanitat, cuidem dels nostres majors amb passió i dedicació. Ens va la vida en això. I així seguirem. Amb l'ajuda de treballadors, residents i l'alé dels familiars.

 

Centre Residencial SAVIA • 15 centres en la província de València · Tel: 900 920 228 · www.saviaresidencias.es

Modificat el Dimecres, 06 Mai 2020 12:54