134 bebés naixen a l'Hospital de Manises des que es va decretar l'Estat d'Alarma

Dimecres, 06 Mai 2020 13:45 Escrit per  Hospital de Manises Publicat en Salut Vist 497 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'embaràs és un dels moments més únics i recordats per a qualsevol gestant, una situació molt especial que en aquest període d'excepcionalitat seguix el seu camí cap a una nova vida. A l'Hospital de Manises han nascut 134 bebés des que es va decretar l'Estat d'Alarma per la pandèmia de la Covid-19. "Aquests naixements s'han desenvolupat amb normalitat i garanties, vetlant en tot moment per la seguretat de la mamà i el nounat", subratlla el doctor Fernando Gil Raga, cap de servei de Ginecologia Hospital de Manises.

 

I és que la pandèmia ha obligat els centres hospitalaris a adaptar protocols habituals de seguiment de les embarassades per a extremar les mesures de seguretat per a pacients i professionals. I aquesta nova situació, ha generat també nombrosos dubtes entre les futures mamàs que poden generar una sensació d'incertesa i preocupació. Per això, el servei d'Obstetrícia i Ginecologia del Departament de Salut de Manises vol llançar un missatge de tranquil·litat i acompanyament a les mamàs embarassades que "en tot moment comptaran amb el seguiment i la implicació de els professionals", explica Gil Raga.

 

Les matrones i especialistes de l'àrea d'Obstetrícia i Ginecologia del Departament de Salut de Manises estan en contacte permanent amb les pacients, fent un seguiment de les consultes de manera presencial o per via telefònica. Així, a l'Hospital de Manises es realitzen físicament les analítiques dels tres trimestres, les visites de l'ecografia de la setmana 12, la prova morfològica de la setmana 20-22 que es fa coincidir amb la prova que mesura el coll de l'úter, l'ecografia del tercer trimestre i la consulta de monitors. "La resta de les consultes, com el control del pes i de la tensió, o la informació sobre els resultats de les analítiques, les realitzem per telèfon", indica el doctor Gil Raga.

 

Informa Nou Horta. Manises

Modificat el Dimecres, 06 Mai 2020 13:47