OCU demana un IVA zero per a màscares i gels hidroalcohòlics

Divendres, 19 Juny 2020 11:19 Escrit per  Publicat en Salut Vist 400 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El passat 9 de juny el Govern va aprovar l'RDL 21/2012 que manté l'obligació de l'ús de la màscara una vegada que finalitze l'estat d'alarma i comence el període de nova normalitat. Aquesta extensió de l'obligació de l'ús de les màscares tindrà un important impacte en econòmic en les famílies que a partir ara afrontaran un "nou rebut" mensual que de mitjana pot suposar 110 euros al mes.

 

Faltant que el Govern assumisca la gratuïtat total del subministrament de les màscares, OCU demana una rebaixa substancial del preu d'aquestes. D'una banda, una vegada normalitzades les condicions de subministrament OCU considera que el preu màxim de les màscares quirúrgiques, 0,96 € és molt elevat, en comparació amb els que existien abans de la pandèmia, per la qual cosa demana una revisió d'aquest, i que alhora es fixen preus màxims per a la resta de les categories.

 

A més, com a forma ràpida per a abaixar el preu, considera que s'ha d'aplicar un IVA zero temporal per a tots els productes sanitaris o no, que servisquen per a la prevenció del coronavirus. Aquest IVA és actualment del 21% i encareix el preu de productes que a conseqüència de la crisi hui són primera necessitat per a la totalitat dels consumidors.

 

OCU considera que l'obligatorietat de l'ús de les màscares hauria de suposar que aquestes foren gratuïtes per a totes les famílies, almenys en un comunicat i sobretot per a les famílies en situació de vulnerabilitat, que han augmentat a conseqüència de la crisi, per a això ha posat en marxa la campanya #mascarillasparatodos per a demanar al Ministeri de Sanitat que:

 

- Garantisca l'accés dels ciutadans a les màscares més adequades a les seues necessitats.

 

- Fixe el preu de tots els tipus de màscares i que aquest siga assequible per a tots els ciutadans.

 

- Subministre un mínim de màscares gratuïtes als ciutadans, que cobrisca almenys en part les necessitats mínimes.

 

- Facilite a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, la gratuïtat total de les màscares necessàries.

Modificat el Divendres, 19 Juny 2020 11:23