Nova normalitat, sí, però la Covid-19 continua present

Dijous, 02 Juliol 2020 12:18 Escrit per  Diana Gimeno Publicat en Salut Vist 633 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ja fa unes setmanes que a la Comunitat Valenciana estem vivint la nova normalitat derivada d'aquesta pandèmia, però cal no oblidar-se que les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19 han de continuar seguint-se, ja que aquest virus segueix present en la població.

 

Un exemple d'aquesta situació són els recents brots detectats a Castelló i Rafelbunyol, els quals sumaren ahir 10 nous positius, tal com informaren des de Conselleria de Sanitat. Dels 14 dels casos comptabilitzats a la comarca de l'Horta, 6 han rebut ja l'alta sanitària, 3 continuen amb la Covid-19 i altres 4 estan pendents de resultats de proves.

 

Respecte a Castelló, ahir van confirmar-se 7 nous casos, fent un total de 23 persones afectades en diferents famílies, aquelles que el passat Sant Joan es van reunir per a celebrar la festivitat. En este cas, pareix ser que el pacient zero, aquell del qual s'ha anat propagant el virus, és una persona de Lleida que presentava prèviament símptomes i anà a Castelló a celebrar Sant Joan amb familiars i amics.

 

En les últimes 24 hores els nous casos de coronavirus han pujat a 16 positius (confirmats a través de les PCR): 7 Castelló, 6 València i 3 Alacant, un total d'11.598 contagiats a la Comunitat Valenciana.

 

Per la seua part, no va haver de compatibilitzar cap mort (en total 1.475 des que va començar la pandèmia), una bona notícia que se suma a les 92 altes hospitalàries (total de 16.716).

 

Finalment, la bona notícia del dia és el trasllat de planta de Marcos González, un home de 63 anys que feia 101 dies que estava internat en l'UCI de l'Hospital General d'Alacant.

 

Per això, per Marcos, per totes les persones que han patit i continuen patint amb esta pandèmia, no hem de deixar de ser previnguts.

Modificat el Dijous, 02 Juliol 2020 12:43