Hospital de Manises utilitza la tecnologia per a garantir una atenció sanitària segura i de qualitat a la població

Dijous, 02 Juliol 2020 13:24 Escrit per  Hospital de Manises Publicat en Salut Vist 499 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Departament de Salut de Manises ha posat en marxa formularis online adaptats per a telèfon intel·ligent en els quals més de 195.000 persones ateses en aquesta àrea sanitària podran demanar cita, sol·licitar proves o consultar informació sobre els Centres de Salut o temes referents a l'Hospital i Centres d'Especialitats.

 

Aquests formularis, als quals es pot accedir a través de la pàgina web de l'Hospital de Manises, tenen com a objectiu millorar l'assistència telemàtica dels seus pacients i reduir al mínim el temps d'espera de les persones que necessiten assistència sanitària. Aquesta mesura s'emmarca en la recomanació als ciutadans de posar-se en contacte amb els Centres de Salut prèviament a la seua visita i se suma al pla de desescalada plantejat pel Departament de Salut de Manises per a garantir la seguretat de pacients i professionals i assegurar així l'atenció sanitària de tota la població.

 

Els pacients podran deixar la seua sol·licitud d'informació o necessitat d'assistència a través del mòbil i les dades seran recollides per a automatitzar el seu enviament als Centres de Salut deixant registre de la consulta del pacient. D'aquesta manera, es pretén que l'atenció siga més eficient, alleujant la pressió telefònica en els Centres i deixant lliures les línies telefòniques per a realitzar trucades que resolguen les qüestions plantejades en els formularis facilitant així una comunicació més fluida entre la població i el Departament de Salut de Manises. A més, aquests formularis tenen com a objectiu evitar les visites innecessàries als centres sanitaris.

 

Sobre els qüestionaris per a mòbil

En la pàgina web es poden trobar dos formularis amb l'objectiu que un reculla informació relacionada amb l'Atenció Primària i un altre respecte al Centre d'Especialitats i/o Hospital. Quant al formulari sobre el Centre d'Especialitats, recull la informació del pacient, així com el motiu de la consulta: demanar cita, recuperar una consulta prèvia a la pandèmia, empitjorament de la malaltia o per motius relacionats amb la medicació. El formulari també permet triar l'especialitat de la qual es precisa la informació i, en el cas que fóra necessari, indicar les proves pendents de realització. L'enviament automatitzat d'aquesta informació permet resoldre els dubtes i en funció del motiu, actuar amb les proves pertinents o amb consultes (presencials o telemàtiques).

 

Per la seua part, en el qüestionari relacionat amb Atenció Primària ajuda al fet que els professionals puguen atendre correctament les necessitats de tots els pacients. Amb les dades aportades en el formulari, el personal administratiu podrà posar-se en contacte amb el pacient i agilitar d'aquesta manera l'atenció sanitària sense necessitat de telefonar directament al centre corresponent.

Modificat el Dijous, 02 Juliol 2020 13:29