El Departament de Salut de Manises adverteix del perill de la ingesta de gel hidroalcohòlic en menors

Dimecres, 29 Juliol 2020 10:33 Escrit per  Hospital Manises Publicat en Salut Vist 531 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des que va començar l'Estat d'Alarma causat per la pandèmia del coronavirus, l'ús de productes desinfectants com a gels hidroalcohòlics per a la rentada de mans s'ha estés com a mesura de prevenció contra el virus i podem trobar-los en tots els establiments públics. Davant la massificació del seu ús, el Departament de Salut de Manises ha advertit que l'ús d'aquesta mena de productes amb alt percentatge d'alcohol ha d'estar supervisat en el cas de menors pel perill que aquests ingerisquen el producte i puguen intoxicar-se.

 

Els gels hidroalcohòlics estan compostos principalment per alcohol etílic i aigua, encara que també s'inclouen altres compostos com la glicerina o aromes com a flors o plantes cítriques que poden atraure els xiquets. Per tant, el seu ús ha d'estar supervisat per un adult fins que siguen capaços de fer-ho sols i comprendre quan i com utilitzar-lo. Això sol donar-se entre els 8 i 10 anys. Quan els xiquets són més xicotets, es recomana mantenir-ho sempre fora de l'abast per a evitar mal ús o ingesta d'aquest.

 

Atés que és un producte que té alcohol en altes concentracions, en cas d'ingesta accidental, a més de tindre un cert efecte irritatiu com de cremada lleu, els símptomes principals són els d'una intoxicació per alcohol, que en els xiquets pot ser greu en funció de la quantitat ingerida. Cal tindre especial atenció amb els xiquets que encara es xuplen el dit perquè poden estar més exposats a intoxicacions. Els principals símptomes són els de la irritació de la boca i dels ulls en casos lleus i en casos més greus, dificultat de respirar o mantenir-se despert. "Davant aquesta mena de situacions, es recomana llavar amb abundant aigua les zones de contacte cutani més irritades, no provocar el vòmit, mantenir el producte que ha generat la intoxicació i, en els casos de major gravetat, acudir a urgències", indica el Dr. Juan Carlos Jurado.

 

La seua aplicació abans de l'exposició al sol

És important saber quan i com usar aquest tipus de productes, ja que en determinades situacions pot ser desaconsellable pel contacte amb una altra mena de substàncies o elements. Aquest és el cas del contacte amb el sol, especialment en aquesta època d'estiu en la qual és major. No és recomanable el seu ús si es donarà una exposició al sol en platges o piscines, ja que els components que contenen aquest tipus de productes poden generar cremades en la pell dels qui l'utilitzen. "La rentada freqüent i correcta de mans amb aigua i sabó és la mesura més eficaç per a prevenir el contagi de centenars de malalties, per la qual cosa en aquests casos és recomanable que s'evite l'ús de productes amb alcohol i se substituïsca per la correcta rentada de mans", conclou el Dr. Jurat.

Modificat el Dimecres, 29 Juliol 2020 10:36