Hospital de Manises habilita un Call Center responent al 97% de les telefonades entrants en un temps d'espera de 20 segons

Dilluns, 26 Octubre 2020 11:54 Escrit per  Hospital de Manises Publicat en Salut Vist 557 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Davant la segona ona de la pandèmia de la Covid-19 i la crisi sanitària a la qual ens trobem, l'assistència telefònica en Atenció Primària ha sigut una de les prioritats davant les indicacions de telefonar, abans que acudir presencialment als Centres.

 

Per això, el Departament de Salut de Manises ha fet un pas al capdavant en l'atenció telefònica, creant un Call Center amb noves incorporacions que atenen en aquesta primera fase pilot, als prop de 46.000 pacients de Quart de Poblet i Riba-roja de Túria. La intenció a mitjà termini, és fer-ho extensiu a la resta de localitats del Departament per a respondre dins del termini i en la forma escaient a les necessitats sanitàries de la població en els moments de pandèmia en els quals encara ens trobem, sense oblidar la informació i dades que la tecnologia d'aquest Call Center aporta a l'adequada gestió i pertinent assignació de recursos assistencials, conforme el volum de telefonades i la seua distribució horària.

 

Aquest projecte pilot de Call Center respon a una nova estructura de gestió on el Departament de Manises pretén mantenir una visió única per àrees de gestió (en aquest cas, atenció i informació al pacient), independentment del centre sanitari on es preste l'assistència i sempre amb el pacient en el punt de mira.

 

Les dades d'aquests primers dies mostren com està fórmula centralitzada d'atenció i informació al pacient agilita la resposta sanitària a la població. Així, els operadors poden agendar noves cites per a consultes de Medicina de Família (37,78%%), citen a pacients per a vacuna contra la grip (17,59%), entre altres qüestions. Per part seua, els professionals també poden interceptar les telefonades realitzades a aquests centres per a atendre-les directament i fins i tot en cas de desorde de telefonades i després de 20 segons d'espera, el sistema permet informa l'usuari de la seua posició en la cua per a ser atés, deixant-li l'opció de continuar a l'espera, o deixar el número de telèfon on rebrà una repetició de trucada automàtica de resposta amb el primer operador disponible.

 

Formularis web

A més d'aquest reforç, el Departament de Salut de Manises crec durant la desescalada formularis web adaptats a dispositius mòbil per a deixar constància de la necessitat de cita, sol·licitar proves o consultar informació sobre els Centres de Salut o temes referents a l'Hospital i Centres d'Especialitats. Des del mes de juny fins a l'actualitat, l'Hospital de Manises ha rebut per part dels municipis més de 12.000 formularis el que ha contribuït a millorar l'accessibilitat a la sanitat, en moments en què la pandèmia encara no s'ha resolt i prevalen les indicacions de Conselleria de l'assistència sanitària telefònica.

 

A més, s'han desenvolupat eines complementàries perquè els ajuntaments de l'àrea de salut implanten aquest nou recurs digital entre la seua població amb animacions de com usar-los des del mòbil, ordinador o altres dispositius. Aquesta nova mesura s'emmarca en la recomanació de la Conselleria als ciutadans de posar-se en contacte telefònic amb els Centres de Salut prèviament a la seua visita com a mesura de prevenció per a garantir la seguretat de pacients i professionals i assegurar així l'atenció sanitària de tota la població del Departament.

 

Modificat el Dilluns, 26 Octubre 2020 11:59