La vitamina D, la gran aliada contra refredats en temps de pandèmia

Dimecres, 02 Desembre 2020 11:52 Escrit per  Hospital de Manises Publicat en Salut Vist 462 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'onada de fred arriba amb el mes de desembre i el gran temor de tots està en els refredats i catarros que s'agafen en aquestes dates. En aquests moments de pandèmia on els símptomes d'un refredat poden confondre's amb els símptomes de la Covid-19, el Dr. Arturo Pérez, especialista en medicina Familiar i Comunitària en el Centre de Salut d'Aldaia dóna les claus per a enfortir el sistema immunològic per a evitar aquests possibles catarros en l'època d'hivern. Una de les claus que planteja, és el reforç de la vitamina D, ja que "juga un paper fonamental en el sistema immune i estimula la immunitat enfront de virus, infeccions i altres microbis".

 

No obstant això, a pesar que és les vitamines ens puguen ajudar a enfortir el nostre sistema immune, el Dr. Pérez Fernández aclareix que hi ha altres factors que poden contribuir a evitar els refredats. "Un estil de vida saludable basat en una bona alimentació i la pràctica d'activitat física, pot fer que el nostre sistema immune es trobe més reforçat enfront de virus, bacteris o toxines", explica.

 

Durant aquests mesos d'hivern, és més fàcil que aquests virus entren en els nostres organismes, ja que el nostre sistema immunitari es veu més feble per la falta d'exposició de la nostra pell al sol. "Això provoca que el 80% de la vitamina D que sintetitzem a través de la pell es reduïsca fent que hàgem de posar més intensitat en la dieta equilibrada i a passar les màximes hores de sol possibles en aquests mesos de l'any", senyal el Dr. Pérez Fernández. A través de la dieta –recorda el professional– podem arribar a obtenir fins a un 20% d'aquesta vitamina que reforçarà el nostre sistema immune i allunyarà en la mesura que siga possible els virus i bacteris que viuen en el nostre entorn.

 

Tenint en compte el paper que juga aquesta vitamina per al nostre sistema immune, en aquesta temporada de l'any és summament important tindre en compte la inclusió de vitamina D en la nostra dieta habitual. "L'obtenció d'aquesta vitamina a través dels aliments és la forma més natural, simple i econòmica de fer-ho i és el més recomanable de manera general. En el cas de patir patologies concretes o un dèficit evident d'aquesta vitamina, es pot receptar els suplements vitamínics", conclou el Dr. Arturo Pérez.

 

Informa Nou Horta. Hospital de Manises

Modificat el Dimecres, 02 Desembre 2020 11:53