Identificar la pneumònia: tos amb mucositat, dolor costal, febre i dificultat en respirar

Dimarts, 26 Gener 2021 11:33 Escrit per  Hospital de Manises Publicat en Salut Vist 428 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'arribada de la tercera ona de la pandèmia amb el nombre de contagis a l'alça coincideix en un moment de l'any en què les pneumònies són habituals per la baixada de les temperatures. Per això, és importar-te saber diferenciar-la de qualsevol altra afecció respiratòria com a constipats, símptomes lleus del contagi de SARS-CoV-2 i fins a la pneumònia generada per aquest mateix virus. Per a això, el Dr. Jose Vicente Grases pneumòleg de l'Hospital de Manises, recorda que la pneumònia és “una infecció respiratòria aguda que afecta els pulmons i que és causada per diferents gèrmens, com a bacteris, virus i fongs”.

 

Per a diferenciar aquesta malaltia és important conéixer i identificar els primers símptomes d'aquesta infecció respiratòria. “L'aparició de febre alta amb esgarrifances, la consegüent afecció de l'estat general, tindre tos amb mucositat i el dolor toràcic i intercostal sumats a la dificultat per a respirar són els primers símptomes i els més comuns de la pneumònia bacteriana”, explica l'especialista. Amb l'aparició d'aquesta simptomatologia és important avisar al metge, ja que per al seu correcte tractament serà necessària l'exploració i la realització d'una radiografia de tòrax.

 

A l'hora de previndre aquest tipus d'afeccions, és important mantindre en forma el nostre sistema immune. Per a això, el pneumòleg de l'Hospital de Manises recomana “portar un estil de vida saludable cuidant especialment la higiene bucal. També recomana llavar-se les mans sovint, reduir el consum d'alcohol i evitar el tabac, ja que això permetrà que el nostre sistema immunològic responga millor davant la infecció”.

 

Les persones més vulnerables a aquesta infecció són els xiquets, les persones majors de 65 anys i els pacients crònics amb malalties respiratòries o que afebleixen el seu sistema immune. Aquestes persones són el col·lectiu més feble davant els virus, bacteris i fongs que provoquen les infeccions respiratòries d'aquest tipus. Per això, és important estar atent als símptomes presentats perquè, quan es detecten els inicis d'aquesta infecció respiratòria, puga tractar-se de manera eficient”, conclou el Dr. Grases.

 

Informa Nou Horta. Hospital de Manises

Modificat el Dimarts, 26 Gener 2021 11:36