CSIF adverteix de la sobrecàrrega del servei d'Urgències de l'Hospital de Manises i reclama més personal per a reforçar-lo

Dijous, 27 Mai 2021 13:44 Escrit per  CSIF Publicat en Salut Vist 399 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El sindicat CSIF reclama reforços en el servei d'Urgències de l'hospital de Manises. La central sindical alerta de la sobrecàrrega de treball per les insuficients ràtios de professionals per pacient i adverteix de la deterioració de la qualitat assistencial. El sindicat ha participat hui davant la porta d'Urgències, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Medicina d'Urgències i Emergències, en la reivindicació de l'especialitat d'urgències.

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el departament de salut de Manises atén una àrea en la qual viuen al voltant de 200.000 persones. El sindicat lamenta que la importància de la labor no es tradueix en una disponibilitat de mitjans personals i materials adequats per a atendre les urgències sanitàries d'aquesta població.

 

El sindicat apunta que mentre la ràtio de personal d'infermeria, segons la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències Sanitàries, hauria de ser d'una professional per cada quatre pacients monitorats, a l'hospital de Manises atenen dos professionals a 12 pacients. Això també es tradueix en una disposició de solament huit infermeres per torn en lloc de les 15 necessàries. La situació es repeteix en tècnics auxiliars de cures d'infermeria (TCAEs).

 

CSIF apunta igualment que la precarietat amb la qual treballen els professionals d'urgències a l'hospital produeix una elevada marxa d'efectius, que opten per diferents departaments de salut o es van a altres autonomies amb més recursos. De fet, el 90% dels treballadors d'urgències a Manises que hi havia en 2009 ja no són a l'hospital.

 

La central sindical fa temps que estan demanant a la Direcció del departament que reforce la plantilla en general, i en particular en el servei d'Urgències. El sindicat lamenta que malgrat les peticions i de les mateixes recomanacions de la societat de medicina d'urgències, l'hospital treballe amb la meitat de la plantilla necessària.

Modificat el Dijous, 27 Mai 2021 13:45