Oncologia

Divendres, 26 abril 2019 09:55 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 427 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

No fa tant temps, quan érem xiquets i preguntàvem als nostres pares quant vivia un gos o un gat, normalment obteníem una resposta bastant insatisfactòria per a aquells als quals ens agraden els animals. “Deu o dotze anys com a molt els gossos, una mica més els gats, si no es posen malalts”.

 

Afortunadament, hui dia podem dir que no és del tot cert. És veritat que hi ha molts factors que influeixen en l'esperança de vida de les mascotes, com la raça i la seua manera de vida, però podem dir, i enorgullir-nos d'això, que gràcies als avanços que es fan cada dia en la medicina veterinària, les nostres mascotes viuen cada dia més, i millor.

 

No solament hem avançat a passos de gegant en el diagnòstic i tractament de les malalties de les nostres mascotes, sinó també en la seua prevenció, de manera que la seua esperança de vida ha augmentat considerablement. Abans era estrany trobar animals geriàtrics, mentre que ara són tan nombrosos com els altres. 

 

A l'augment de la vida mitjana dels nostres xicotets, cal sumar altres factors que influeixen en la seua salut, com l'estrès de la vida a la ciutat, la contaminació ambiental i el sedentarisme. Això ha fet que augmente el nombre de malalties associades a una edat avançada que veiem en la clínica diàriament. Entre aquestes patologies destaquen les “neoplàsies”, la qual cosa en persones solem dir tumors o càncer.

 

Aquestes neoplàsies poden estar influïdes per molts factors a part de l'edat o la dieta, incloent predisposicions genètiques i racials. A l'Hospital Torrent de grup Veterinari, gràcies a la incorporació d'un TAC al nostre equip, juntament amb els ja presents ecògraf, màquina de raigs X i endoscopi; hem millorat la capacitat de diagnòstic primerenc d'aquests problemes de salut mitjançant diagnòstic per imatge, la qual cosa ens proporciona l'oportunitat de començar a tractar-los, o fins i tot eliminar-los, molt abans; allargant encara més la vida d'aqueixos membres de la nostra família tan especials.

 

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Pare Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 26 abril 2019 09:57