Hams

Divendres, 28 Juny 2019 09:58 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 380 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ara que comença la calor, especialment ací en la costa mediterrània, no hi ha millor pla que acudir juntament amb els nostres peluts a la platja, a divertir-se i refrescar-se. No obstant això no hem de baixar mai la guàrdia, perquè en els nostres litorals abunden els hams oblidats i altres objectes que poden resultar-los “apetitosos” a les nostres mascotes. 

 

Els hams, per la seua forma, poden clavar-se en qualsevol part del seu aparell digestiu (esòfag, estómac o fins i tot intestí) i perforar-ho, posant de debò risc la seua vida. Per fortuna, els hams són radiopacs, és a dir, es veuen amb facilitat en una simple radiografia, per la qual cosa en cas de sospitar que el nostre gos haja ingerit un, és fonamental acudir immediatament al veterinari. 

 

En cas de confirmar-se la ingestió de l'ham o qualsevol objecte, si aquest s'ha passat els primers trams del digestiu, hem d'intervenir d'urgència a l'animal, obrint l'abdomen i l'intestí al més prompte possible per a així retirar el cos estrany. Aquesta és una cirurgia de molt de risc per a l'animal, encara que no tant com que l'ham romanga dins i perfore pel seu compte, ja que la seua principal complicació és una peritonitis. En canvi, si l'objecte s'ha quedat en esòfag, estómac o duodè, existeix l'opció de retirar-ho mitjançant endoscòpia, és a dir, introduint per la boca de l'animal una cambra amb llum i unes pinces que ens permeten localitzar-lo i retirar-lo sense haver d'obrir cap òrgan.

 

L'endoscòpia és una tècnica que ens ofereix múltiples avantatges, ja que és un procés molt més senzill, amb molt menor risc per a l'animal i amb una recuperació molt més ràpida: en tot just unes hores la nostra mascota podrà anar-se a casa i fer vida normal, mentre que amb l'alternativa haurà de quedar-se ingressat i sota vigilància constant diversos dies.

 

A l'Hospital Torrent de Grup Veterinari vam ser pioners a la Comunitat Valenciana en l'ús de l'endoscòpia i la cirurgia de mínima invasió, establint-nos com a centre de referència des de fa anys i mantenint una constant actualització en els nostres equips i formació del personal, oferint així la millor atenció possible a les nostres mascotes. En cas de qualsevol dubte sobre els vostres xicotets estarem encantats d'atendre-us i aconsellar-vos en tot el que puguem, per la qual cosa no dubteu a contactar amb nosaltres.

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Pare Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 28 Juny 2019 10:00